Malli ja ohje, Tyrolean Mittens, on Marcia Lewandowskin kirjasta Folk Mittens. Lapaset ovat mieleeni hiukan reilut, johtunee käyttämästäni langasta. Neuloin lapaset luonnonvalkoisesta Novitan Nalle-langasta jota oli varastoituna kaksi 150g kerää. Ohjetta tutkiessani ajattelin sopivammaksi langaksi Gjestalìn Siljan ja sitä löytyikin valkoisena kotoa, mutta ei tarpeeksi. Koska silmukoita oli melkoisen paljon kerroksella, jousteessa 60 ja siirryttäessä pintaneuleeseen niitä lisättiin niin, että silmukoiden kokonaismäärä oli 72, päädyin kuitenkin Nalleen ja valitsin puikot kokoa 2,75, lankaa kului 70g ilman kirjailuja. Mallia olikin mukava neuloa mutta kun eilen illalla aloittelin tuota koristelua niin siihenhän sitä aikaa sitten vasta kuluikin. Tuossa vieressä vertailuna kirjomaton pari ja ihan nätti tuo malli on ilman noita "linnunsilmäpisto"-kukkiakin.

Kirjontavärejäkin jouduin miettimään, jos lapasiin käytetty lanka olisi ollut kirkkaan valkoinen niin kukat olisivat voineet olla pastellin hempeitä, mutta nämä voimakkaammat olivat taas tähän mielestäni mukavammat. Kukkiin käytetty lanka on Italialaista Perlata D`Australiaa (villa 100%, 50g/233m), tätä ihanan pehmeää, ohutta lankaa ostin lokakuun alussa Kirjavasta Kerästä paikkakunnallamme olleen käsityötapahtuman yhteydessä. Käytänkin tämän langan mahdollisesti johonkin vielä täsmentymättömään kirjoneuleeseen kunhan sopiva aika koittaa.

Edit. Tässä molemmat tumput käsiteltyinä:

Kiitoksia edellisten tumppujen kommenteista, on niitä vain niin mukava lukea!

Huomenna  on jo joulukuu vaikka ei mitenkään uskoisi kun ikkunasta ulos katselee, mukavaa loppuviikkoa ja kiitos kun vierailit blogissani.