Oli jo aika vaihtaa sivupohjakin jouluisesta vähän seesteisenpään talvikuvaan, sen myötä myös uudet sinisävyiset villasukat astuvat joulunjälkeiseen elämään, odottelemaan mahdollista saajaansa.

2180965.jpg

Osviittaa on otettu Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks, malli Child`s French Sock on sivulta 57, aikuisten sukka on kokoa 37-38. Lankana Araucania Ranco solid, väri Farkunsininen, käsinvärjätty lanka jonka koostumus on 75% villaa ja 25% polyamidia. Puikkoina käyttelin 3 sukkapuikkoja, paitsi kantalapun tein 2 1/2 ettei se olisi tullut liian iso ilman vahvistettua neuletta. Helppo, sukkelasti neulottava malli näyttää kauniilta ja erottuu hyvin eikä uppoa vaikka lanka on itsessään hiukan kirjavaa.

Lankaa kului vajaa 100g, jäljelle jäi noin viides osa silmämääräisesti arvioiden, en punnitse neulomisiani grammalleen koska tätäkin lankaa myydään 100g:n vyyhdeissä, lanka olisi mennyt loppuun jos olisin tehnyt vielä yhden kuviokerroksen molempiin sukkiin.

Kerin aina vyyhdin kahteen kerään ja neulon molempia sukkia yhtäaikaa vuorotellen, näin näen langan riittävyyden jo hyvissä ajoin ja voin tarvittaessa jatkaa varren pituutta tai lyhentää sitä tarvittaessa.

Hyvää vuoden loppua ja uuden vuoden alkua kaikille lukijoilleni!