Mitä parhainta alkanutta uutta vuotta teille jokaiselle, kiitos iki-ihanista kommenteistanne Tiian mekosta!!!

Vuosi on vaihtunut, uudenvuoden aattoyönä mekin saimme tänne etelään ihanaisen valkoisen lumen, vielä on pikkuisen sohjoa jäljellä, täällä näes nyt sataa vettä. Olen aloittanut uuden käsityövuoden tonkimalla lankakomeroani ja tekemällä vakavan lupauksen sen vajuuttamiseksi, eli alan langanostolakkoon - ainakin yritän kovasti. Olenkin jo saanut muutaman kerän neulottua, 2010 joulukuussa neuloin toisen poikani pikkutytölle villatakin josta jäi paksuhkoa lankaa jäljelle, no käytin ne näin:

 

Neuloin tytölle kevääksi pipon, näette että olen joustimeksi neulonut kahden silmukan palmikkoa, nurja neulos on näköjään epätasaista ja vielä kuvassa korostuu. Kolmen silmukan nyppyihin malli on otettu Kauneimmat Neulemallit-kirjasta (Lesley Stanfield), palmikkomalli nro 99 sivulla 64, puikot 4,5 lankaa (Zettl, San Marino, Lidlistä) kului noin 60g.

Neuloin päähineen myös itselleni, viiden silmukan nyppypalmikko on samaisesta kirjasta kuin edellinenkin malli nro 148 sivulta 92. Samaiset puikot ja sama lanka, tosin jouduin lisäämään joustimen jälkeen silmukoita että pitkä lettini mahtuu pipon sisään. Lankaa sain menemään 80g.

Lopusta langasta nysväsin vitosen pyöröillä yksinkertaisen palmikko-kaulaliinan, kuva on vähän kehno mutta tässä otoksessa väri on ainakin oikea.

En laiskuuttani jaksa kyllä laskea paljonko olen viimevuoden aikana lankaa kuluttanut mutta vyötteet olen yrittänyt survoa yhteen pieneen laatikkoon niistä keristä mitkä olen saanut loppuun:

Iltapäivän harmaudessa suunnistankin lankakomerolleni ja mietiskelen että mitähän nyt aloittelisin.

Juuri sinulle lämmin kiitos kun tulit blogiini!