Neuloin pikaisesti pikku-Sannille kevääksi villatakin. Kuva on kehnonlainen, sanottakoon se tässä heti kättelyssä jo.

Malli on Novitan 2009 syksy- tai talvinumerosta, lehteä minulla ei ole ja ohjetta varten sen lainasikin neuleystävä Hepsi, aiemmin syksyllä kun tapailimme. Lanka olikin jo varastossa, Lidl:stä joskus hommattua "San Marino"-lankaa (55% villaa ja 45%polyacrylia, 50g/83m). Ohjeen lanka olikin huomattavasti ohuenpaa joten mallitilkun mukaan täytyi laskeskella kertoimia kerroksille ja silmukkaluvuille, nypyt neuloin 3:lla silmukalla (ohjeessa 5:llä). Puikkoina 4,5 pyörö, jolla en kyllä saa neulottua sileästä sileää, jälki olisikin ollut suorilla puikoilla toisenlainen, (taitaa olla tässä vähän selittelyn makua). Painoa takille kertyi 350g, koko 110cm.

Takki on liian paksu suojapuvun alla pidettäväksi mutta keväämmällä sopiva kun ilmat lämpenevät. Napit neuleessa ovat vielä ompelematta mutta valmiina kuitenkin jo odottelemassa. Lanka ei ollut mitään mukavaa neulottavaa, kovin löyhäkierteistä ja helposti halkeilevaa, valmiista neuleesta tuli kuitenkin mukavan pehmeä vaikka aluksi aprikoinkin tulisiko helman ja hihansuiden poimutelmista liian jäykät ja "tönköt". Langanloppu onkin varmaan sopivaa vaikkapa päähineeseen samaiselle lapselle kunhan ensin mietin mukavan mallin.

Nyt kutsuvat keittiöpuolen työt, illalla alkaa työjakso mikä maanantaiaamuna katkeaa ja jatkuu taas jouluaattona. Leppoisaa ja kiireetöntä joulunalusaikaa jokaiselle sivulla vierailevalle!