Tässä vihdoin valmiina:

1245219425_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aika pitkävartiset ovat sormikkaat mutta malli kiehtova, varren suun aloitussilmukoita oli 170 joita sitten kavenneltiin pois joten aloitusresorista tuli vähän rimpsumainen vaikutelma. Malli on helppo mutta hidas, joka kerroksella oli oikeiden kierrettyjen silmukoiden "palmikointia" joka hidasti neulomista tavattomasti. Se vaati myös joka kerroksella mallin seuraamista useanpaan kertaan, minnepäin silmukoita milloinkin siirretään, palmikkopuikkoa oli pakko käyttää muuten silmukat karkasivat. Aina en sitä kyllä palmikonteossa käytä vaan siirtelen silmukat, sanoisinko vapaasti.

1245219493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kämmenpuolelle tuli työn edetessä sileä neulos, mutta joka sormeen kierrettyjen silmukoiden palmikko - näkyy ylimmäisessä kuvassa vähän huonosti. Jätin sormikkaat höyryttämättä jotta nurjien silmukkarivien ja palmikkokiertojen joustavuus ei häviä. Sain neulomuksen valmiiksi eilen mutta lankojen päättelyn tein vasta aamulla. Haasteellinen, hauska neule!

Malli Ravelrystä:  Glows, puikot 2 ja sormikaspuikot 2,5, lankana vihreäkirjava Drops Fabel, väri 542 jota jäi kahdesta kerästä jäljelle hiukan. Eli yhden vyyhdin Mokkasukkani riittää yhteen uuteen samanlaiseen sormikaspariin.

Sain myös eilen illalla aloiteltua sukkaneuletta "varoiksi rauhalliseen yövuoroon". Käydessäni eilen Anttilassa Kotkassa oli ale-korissa Corallo-lankaa 1€ kerä, ohutta sukkalankaa (75% villaa ja 25% polyamidia, 50g/150m), en voinut olla takertumatta vaikka olenkin yrittänyt tehdä näitä viimeksi neulottuja jo aiemmin ostetuista langoista ja saada varastoa pienemmäksi kertakaikkiaan, kuitenkin onnistumatta!

Olen neulonut nyt vain ns pikkuneuleita, sukkia, käsineitä ja mm pöytäliinoja mutta vaatehuoneessa on paljon jo aiemmin neulottuja kesä ja talvineuleita jotka ovat ahkerassa käytössä. Olen miettinyt miten käyttäisin ison kassillisen erivärisiä nauhalankoja mm Pingouin Rubane, PingouinTraviata, Novita Cabaret, lukuisia eri värejä 2-4 kerää kutakin. Olen saanut lankakassillisen "ystävällisenä" lahjoituksena ja sekin on kuleksinut kaapissani jo muutaman vuoden. Antakaa hyvät ystävät vaikka vinkkejä säkillisen käyttämiseen, olen aiemmin neulonut jo topin Rubaneesta pidennetyillä silmukoilla, malli oli varmaan 80-luvun ensimmäisistä Novita-kerholehdistä (löytyvät vielä), topista tuli kiva mutta neuleesta vähän raskas. No se siitä!

Meillä tällä hetkellä pilvinen viileä sää, saattaa jopa sataakin. Toivottelen teille kaikille hauskaa Juhannusta ja toivon ilmojen lämpenevän!