Ensimmäinen pakkaspäivä tänään vähään aikaan, muutama viikko sitten satanut lumi joka aiheutti oikein lumikolan esiinkaivamisen, on muisto vain. Sen jälkeen onkin vesisadetta riittänyt ja riittänyt - ja paljon.

Jostakin syystä vaikka puikot heiluu päivittäin niin tuntuu ettei valmista synny hyvällä tahdollakaan. Viime kirjoituksessa kertomastani huivineuleesta (jonka mallia valittelin työlääksi) annan tässä projektikuvan:

Pyöröpuikolla olevaa neuletta on hiukan nuppineuloilla levitelty jotta edes jonkinlaisen vaikutelman reikäkuviosta saa - ei kovin kaksinen kuva mutta langan mustikansininen väri näkyy aika luonnollisena. Yritän saada työn loppuun 100cm puikolla, työ on tässä kuvassa jo yli puolen välin. Koska kyseessä ei ole ns "Tv- neule" niin yrittelen näin vapaapäivinä tunnin-pari neuloa tätä pöydän äärellä ruokailutilassa, siirtelen vain tarpeen tullen sivuun. Malliohjekin on teipattu pitkäksi liuskaksi joka käsittää tässä kohdassa kuviomallia 4 A4-kokoista paperia vaakasuunnassa.

Ja koska minulla on niin vähäinen määrä käsityökirjoja (hei, tämä on sarkasmia) niin olen joutunut hankkimaan taas pari kappaletta lisää:

Japanin kielinen pitsimalli-ohjekirja, yllätävää että niitä pitsimalleja on niin lukemattomia, vaikka minulla näitä kirjoja löytyy, niin tässäkin kirjassa olevia malleja ei kuitenkaan ole muissa kirjoissani ja heti: huom. tämä kuva on kirjan kannesta ja siinähän pinkin värisenä komeileekin Embossed Leaves sock-pitsimalli Nancy Bushin kirjasta. Tässä kirjassa ei montaa sanaa ole länsimaista tekstiä, painettu Japanissa 1991, sivuja 127, kirjan lopussa muutama sivu selkeitä kuvallisia havainnekuvia.

Sekä: 300 Crochet Patterns Book, Motif, Edgings

Tämä kuva etukannesta, sisällä vaikka mitä kaunista. Tässä kirjassa sivuja 112 ja painettu Japanissa 2006. Kirjoja alkaa jo olla niin paljon että pienestä hyllyköstäni loppuu niille tarkoitettu tila, osa jo pyrkii keittokirjoille tarkoitetuille kahdelle hyllylle. Mutta niitä on niin mukava katsella ja tutkiskella sekä aina saa jotakin vinkkejä ja ideoita.

No niin, nyt tämä tällä kertaa keskeneräisten neulomusten kruunamaton kuningatar toivottelee kaikille hyvää alkavaa loppuviikkoa, aloittelee viikkosiivousta ja lähtee kauppaan.