Taas valmistui yksi pöytäliina monien joukkoon. Pöytäliinojen neulominen on mahdottoman mukavaa ja nopsaa puuhaa ja pöytäliina aina löytää paikkansa jos ei täältä niin jonkun muun kotoa kuitenkin.

1241077961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Liinan läpimitta on pesun ja pingotuksen jälkeen 87cm, lankana Novitan virkkauslanka jota kahdesta kerästä jäi vähän jäljelle. Aloittelin liinan 1,5 sukkapuikoilla, työn edetessä vaihdoin sukkapuikot kakkosiin ja vielä 60cm ja 80cm kakkosen pyöröihin. Malli on Sonja Esbensenin ja Anna Rasmussenin kirjasta Knitted Lace. Liinaa  neuloin neljänä iltana, eli sukkelaa puuhaa oli. Kirjan ohjeessa oli pari virhettäkin, yksi ylimääräinen ylivetokavennus joka ei sattunut kohdalleen, ei sitten mitenkään, painovirhepaholainen lienee tehnyt temppujaan, mutta siitäkin harmista selvisin kunnialla  (krs 91), ja toinen virhe on 1 puuttuva langankierto kerroksella 131, tiedoksi niille joilla tämä kirja on ja suunnittelevat liinan neulomista.

1241077904_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä aukeni vappuaatto ihanan aurinkoisena ja lämpimänä, ehdotinkin miehelleni hääpäivän kunniaksi pitenpää pyöräilyretkeä. Koska olemme aikanaan menneet naimisiin vappuaattona, niin yleensä, jos en ole työvuorossa, niin hääpäivän vietto sujuu pihatöissä maata ja kukkapenkkejä rapsutellen ilman sen suurenpia juhlallisuuksia. Puoliso on kuitenkin tehnyt viimeviikkoisella talvilomallaan kaikki keväiset pihahommelit joten mukava ulkoilutapahtuma olisi paikallaan. Sallittakoon kuitenkin vähän myöhemmin lasillinen tai pari Cava Castellblanch`ia, menneiden ja tulevien vuosien kunniaksi. Jokainen uusi hääpäivä mieheni kanssa on pienimuotoisen juhlan arvoinen eli grilliruokaa omalla pihalla sään salliessa ja jälkiruoaksi kuohuvaista kuplajuomaa.

Iloista Vappua kaikille!

Ilmapallo-, serpentiini- ja kuohuviiniterveisiä kaikille sivulla vierailijoille!