Liina valmistui viimeinkin, tosin jo lauantai-iltana tv:n ääressä viimeiset kerrokset sekä reunan päättely virkkaamalla. Malli on Sonja Esbensenin ja Anna Rasmussenin kirjasta Knitted Lace, nimeltään malli on Majbritt II. Lankana Novitan virkkauslanka ja pyöröpuikko nro2, muutama ensimmäinen aloituskerros on tehty sukkapuikoilla 1,5. Lankaa kului 150g. Liinan halkaisija on pingotuksen jälkeen 95cm.

Liinan keskusta on kaunis lehdykkäkuvioineen, kun neule on puikolla isona sykkyränä ei mallista saa niin helposti selkoa vaikka kirjassa on siitä hyvä kuva.

Samanlainen lehdykkäkuvio kiertää myös liinan reunan. Olen yleensä niin kriittinen omien käsitöiden suhteen mutta nyt täytyy myöntää että olen lopputulokseen tyytyväinen. Suunnitelmissa on neuloa pari pienenpää liinaa, tarve olisikin niille, katselin jo eilen mallejani vähän sillä silmällä vaan lanka vielä puuttuu. Mieleni tekisi neuloa vähän ohuemmasta langasta, varastossa on vain DMC:n virkkauslankaa nro 80 mikä lienee taas liian ohutta, lopputulos olisi ehkä turhankin harsomainen siitä toteutettuna. Lienee parasta tehdä retki paikalliseen käsityöliikkeeseen lähipäivinä.

Puikoilla myös lasten sukkia joista ensimmäinen pari on jo loppusuoralla. Sitten vain harkintaan mitä neulomusta mukaan lennolle Tokioon, ehkä sukat tai sormikkaat jotka eivät vie turhan paljon tilaa käsimatkatavaroissa.

Meillä on tämä viikko alkanut sateen merkeissä heti aamusta alkaen, toivottavasti päivä vielä tänään kirkastuu. Hyvää alkavaa viikkoa lukijoilleni!