Koska edellisen postauksen pipon kaveriksi ei syntynytkään lapasia materiaalin vähyyden vuoksi - siis ruskean langan vähyyden vuoksi, niin syntyi jälleen kerran sukat. Jos ei minulla ole mielessä kirkkaana seuraavaa suunnitelmaa niin silloin tartutaan sukkapuikkoihin koska sukkalangoista ei ole pulaa. Sukkien neulominen on sama kuin laittaisi päähän mietintämyssyn, samalla voi pähkäillä ja suunnitella seuraavaa projektia ja sormet tekevät töitä sukkien parissa aivan itsekseen.

1239104615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Erään sukkalankalaatikon kätköstä löytyi Mountain Colorsín Bearfoot-lanka näihin uusiin tulokkaisiin. Hauskan monivärisen (väristä tulee mieleen ihan syksy ja ruska-aika) langan nimi on Bitterroot Rainbow, kostumus 60% villaa, 25% mohairia ja 15% nylonia. Neulottaessa lanka aivan suloisen pehmeää.

Malli on kirjasta Knitting on the road, olen neulonut tätä mallia aiemminkin parikin kertaa, kirjan ohje on niin pienelle jalalle että olen lisännyt sukan suuhun yhden kuviokerran, vaikkakin mallin sukka on tehty samasta langasta, saman kokoisilla puikoilla. Oma sukkani on kokoa 37-38 ja lankaa kului 90g. Sukan suun pitsimäisen joustimen neuloin puikoilla 3 ja vartta aloittaessa vaihdoin 2,75 puikot.

Nyt alkaa suunnittelutyö pikkutytön pitsimekkoon, ajattelin toteuttaa helman samoin kuin neulotuissa pöytäliinoissa, eli selailla kirjojani ensin mallin löytääkseni ja sitten neulomalla mallitilkun. Lanka on valmiina ja hameen kuvakin jotenkin mielessä siintää, odottelee vain toteuttamista, mikä ei aina ole suinkaan kovin yksinkertaista.

Tulee mieleen aivan kuin olisi menossa joku loppukiri ennen töihinmenoa. Eilen jo täytyi käydä työvuorolistaa tutkimassa, ihan mukavalta näytti, sitten ei muuta kuin odottelemaan elokuuta ja kesälomaa. Mutta sitä ennen puikot käteen.