Viikon pikavisiitti värikylläiseen Hong Kongiin olikin oikea kevään piristysruiske. Postikortin upea maisema jäi keskiviikon päiväaikana kokematta kovan sumun vuoksi mutta laitan tuonne sumuisemman kuvan. Ison-Britannian entinen kruununsiirtomaa oli jo väikkynyt matkahaaveissa ensimmäisiä kertoja ainakin kymmenkunta vuotta sitten. Majoittauduimme Nathan Roadilla sijaitsevaan Shamrock Hotelliin.
Hotelli sijaitsikin hyvällä paikalla, Jordan-metroasema ja taksi-pysäkki olivatkin aivan lähes vieressä.Väriä ja ihmisvilinää riitti, sää oli pilvinen mutta lämmin plusasteita lähemmäs 28 ja sisälle tultaessa hotellihuoneen ilmastointi tuntuikin suorastaan kylmältä. Kaupunki oli siisti ja roskaamisesta ja julkisilla paikoilla tupakoinnista sakotettiin 500 Hong Kongin dollaria (n. 50€).
 
 
Hintataso oli huokeampi kuin suomessa, 45 minuutin taksimatka lentokentältä hotelliin maksoi 235 HKD (n 23,50€ ) sisältäen yhden katu/siltamaksun ja "matkalaukku"-maksun ja neljän hengen ruokailu Japanilaisessa sushi-ravintolassa juomineen n. 800 HKD, reilun kokoisesta nuudelikeitosta naudanlihan kera selvisi 350 HKD:lla. Ruoka oli jokaisella aterialla eri paikoissa todella maukasta!Kukkakimpuilla hiukan kokoa, hinnat jäivät vähän epäselviksi.Tämä värikäs linja-auto oli pakko kuvata, osa kaupunkiliikenteen autoista oli kaksikerroksisia, niin hienon näköisiä ja kauttaaltaan värikkäiden teippausten peitossa.Kuin myös tämä taksi joka väriltään poikkesi muutenkin punaisista Kowloonin takseista.
Keskiviikkoaamuna lähdimme metrolla oitis aamiaisen jälkeen Victorianlahden vastapäiselle alueelle, juuri tavoitteena tuo näköalapaikka Peak, ylös  matkattiin köysiratajunalla eikä ruuhkaakaan ollut, johtuiko pilvisestä ja sumuisesta säästä vai sikäläisittäin varhaisesta kellonajasta (klo 10)?


 
 
 

No, ylös kuitenkin mentiin, matkamuistoliikkeet olivat avoinna, samoin ylhäällä olevat ravintolat mutta korkea näköalarakennus suljettuna, ylhäällä olikin viileää ja kosteaakin kuten kuvasta huomaattekin.Nuo tornitalot näyttävät aivan kuin olisivat muovia.
 
Iltakuvassa vastakkaisella rannalla Hong Kong Island:
 
 

Teimme myös päivän lauttamatkan Macaoon josta laittelen kuvia ja kertomuksen tynkää vähän tuonnempana. Mutta tähän loppuun vielä ihana iltakuva Nathan Roadin väreistä:Vielä olisi ollut vaikka mitä kivaa ja mukavaa mutta välillä oli tultava kotiin eikä kamalasti harmita vaikka menolennolla intomielin neulottu sukantekele menikin purettavaksi.

Mutta mukavaa viikonloppua sinulle!