Yritän kiivaasti saada lankavarastoani hupenemaan. Lupasin jo miehellenikin etten osta tänä vuonna minkäänlaista lankaa, kuitenkin jo seuraavassa hengenvedossa tiedustelin hänen tarvettaan sellaiseen "Fair Isle" -tyyppiseen villapaitaan johon ei kylläkään löydy ihan kokonaan lankoja kotivarastostani - no se siitä.

Kuvassa on kuitenkin jo aloitettu varaston vajuttaminen kahdella kerällä. Malli on Julia Muellerin Meisi ja löytyy Ravelrystä. Sormikkaisiin on käytetty Teeteen Alpakkaa (50g/166m), mikä ei totisesti ole vaihtoehdoista paras, tähän malliin olisikin sopinut paremmin napakanpi pyöreäksi kierretty lanka. Sukka- ja sormikaspuikot 2,5, mallista tehty koko S. Lankaa kului 74g. Alpakkalanka on ihanan pehmoista ja vähän karvaistakin joten kauniin mallin silmukankierrot vähän "hukkuvat", mutta kun tätä lankaa oli vain 2 kerää niin en keksinyt sille oikein muutakaan käyttöä.

Tässä kuvassa näkyy varren kaksinkertainen suu ja käänteeseen neulotut nypyt sekä vähän varren kuviointiakin.

Varmaankin johtuen pehmeästä langasta, sormikkaat ovat hiukkasen ns "löysät" mietinkin että olisi toivottavaa jos ne vaikka hiukkasen vanuisivat pesussa. Kuvassa käsineitä ei ole muuten viimeistelty kuin vain langanpäättelyt, otankin ne nyt käyttöön ja sen jälkeen pesuun niin katsotaan miten niiden käy. Edelleen valitan punaisen värin kuvaamisen vaikeutta, lanka on väriltään voimakas joulun punainen värin nro 2055, en vain saanut hyvää väriä vaikka kameran säätöjä sekä valaistustakin titrailin, kotona ei todellakaan ole studio-olosuhteita, mutta yrittäkää kuvitella oikea väri.

Nyt miettimään mihin seuraavat kerät kulutetaan, pöytäliinaan ainakin muutama gramma mutta mihin muuhun niin se selvitköön aikanaan.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!