Kaulahuivi ja pipo viimetalven ale-langasta, Novitan Wind Luxus (80% villaa, 20% silkkiä), väri nro 494. Lankaa huiviin kului 140g ja pipoon 44g. Puikot nro4. Huivin mitat 15cmx165cm. Alla lähikuvaa huivin lehtipitsikuviosta:

Huivin ohje löytyy täältä. Samaiselta sivulta löytyy myös ohje alimmaisessa kuvassa olevaan pipoon.

Pipoon neuloin panta-osan jälkeen 12 krs sileää ennenkuin alkoivat päälaen kavennukset, kuitenkin pipo on malliltaan hiukan matala, mutta hyvän tuntuinen. Vaihteeksi tällainen nopea neuletyö on varsin mukavaa, pipokin valmistui kahden illan aikana eikä huivin tekoon juuri enempää aikaa kulunut. Yritän kuumeisesti saada vanhoja lankavarastoja työstettyä, tosin kehnolla menestyksellä, viime viikolla takerruin Prisman poistolankoihin, kolmeen kerään kirkkaanpunaista Kotiväki-puuvillaa ja kolmeen kerään mustaa Virkkauslankaa, molemmat tuotteet Novitalta. Neljästä kerästä kun pääsee eroon niin jo tulee kuusi kerää tilalle.

Jatkoksi aloittelen pöytäliinan puuhastelua, tosin hyvin rauhallisesti, malli tosin on jo valmiina ja lankakin kaapissa odottelemassa. Ohjeen saloihin pääseminen teetti hiukan työtä mutta kunhan pääsen alkuun niin näen mitä siitä tulee, jos ei tule pöytäliinaa niin ehkä tulee pölyrätti.

Pilvisen perjantai-päivän terveiset kaikille sivulla vierailijoille!