Viikonlopun vapaalla neuloin sukkia Novitan Nallen kukkaketo-langasta, kolmea hiukan erilaista ns polvekeneulosta, laitan tähän kuvia ja simppelit ohjeet neuleisiin. Ensimmäisiin katsoin ohjeen Sock Club-kirjasta (Charlene Schurch, Beth Parroth):

Näissä käytetty Ruusu-lankaa, puikot 2,75 ja koko n.37-38, langanmenekki 80g. Silmukoita 54.

Ohje:

Silmukkaluku jaollinen 9:llä.

1 Krs: 1 oikein, langankierto, 2 oikein, 2 oikein yhteen takareunoistaan (tai ylivetokavennus), 2 oikein yhteen, 2 oikein, langankierto.

2 Krs: Neulotaan oikeaa.

3 Krs: Langankierto, 2 oikein, 2 oikein yhteen takareunoistaan (tai ylivetokavennus), 2oikein yhteen, 2 oikein, langankierto, 1 oikein.

4Krs: Neulotaan oikeaa.

 

Näihin Päivänkakkara-sukkiin tehty polvekeneulos on omasta päästä mutta saattaa olla jo aiemmin kehitelty, näitä neuloksia kun löytyy jos vaikka minkälaisia. Näissä sukissa puikkojen koko on 3, sukkien koko n.38 ja lankaa kului näihinkin n.80g. Puikolla silmukoita 56.

Silmukkaluku jaollinen 14:lla

1 Krs: 2 silm. oikein yhteen takareunoistaan, 4 oikein, langankierto, 2 nurin, langankierto, 4 oikein, 2 oikein yhteen.

2. Krs: Neulotaan oikeaa.

Polvekeneulos muodostuu näitä kahta kerrosta toistamalla.

 

Syreeni-sukissa on myös puikot nro3, koko n.38 ja lankaa kului myös n.80g. Sukan varressa 56 silmukkaa.

Ohjeen silmukkaluku jaollinen 14:lla.

1 Krs: 2 oikein yhteen takareunoistaan, 3 oikein, langankierto, 1 oikein takareunastaan (kiertäen), 2 nurin, 1 oikein takareunastaan, langankierto, 3 oikein, 2 oikein yhteen.

2 Krs: 5 oikein, 1 oikein takareunastaan, 2 nurin, 1 oikein takareunastaan, 5 oikein.

 

Kaikkiin kolmeen sukkapariin on aluksi neulottu 4krs aina oikeaa, mallin leventäminen on helppoa lisäämällä oikein neulottujen silmukoiden määrää. Nämä yksinkertaiset mallit ovat yhtä sukkelat neulottavat kuin tavallinen joustinneulekin ja monivärinen lanka tekeekin neulomuksesta aika mukavan näköisen. Tiimalasikantapään teko-ohje löytyy täältä.

 

Jos haluat ohjeet Pdf-tiedostona niin laittele meiliä (osoite sivupalkissa) tai tänne kommenttilootaan, laittelen ohjeen tulemaan s-postilla.

Sateisen tiistai-aamun terveisiä juuri sinulle!