Sain eräältä blogiystävältäni muutamia kopioita vanhasta neuleohjekirjasesta, tämä pikkuliina "Aurelie" on neulottu kyseisen ohjeen mukaan, vähän niinkuin kuvaa katsellen. Tähän kokeiluliinaan on käytetty samaista keltaista Kauhavan Kangasaitan Merssi-puuvillalankaa jota olen käyttänyt ainakin parissa aiemmassakin liinassa. Painoa tälle pikkuiselle kertyi kokonaista 6g. Neuloin sen 2,5 sukkapuikoilla että jäljestä tulisi hiukan harva kuten vanhan ohjeen kuvassakin ja  strategisiksi mitoiksi tulikin 29x21cm. Kun pääsin jyvälle ohjeen saloihin niin loppu sujuikin nopsasti ja aloittelin heti perään valkoisesta Novitan virkkauslangasta seuraavan:

Pituutta tähän tuli 30cm, koska tein keskuskuviosta hiukkasen pitemmän kokeeksi vain, jos se onnistuisi niin voisinpa ohjeella tehdä vähän pidemmän liinan erään vanhan lipaston päälle, ehkä keskuskuviota voisi myös hiukan leventää. Tälle painoa tuli 9g samoja puikkoja käytellen. Päättelyreunus on tehty 5 ketjusilmukkaa ja 2s liinasta yhteen, näyttää kyllä liian tiiviiltä - tässäkin ehkä 3 silmukkaa liinasta olisi antanut vähän siistimmän vaikutelman. Samaisissa kopioissa on muitakin ihanuuksia joita täytynee tutkailla myöhemmin.

Flunssakin alkaa taittumaan jo, sain kolmen päivän "tehoantibioottikuurin", nyt voi jo kohtapuoliin alkaa suunnittelemaan mitä matkalaukkuun mukaan, tosin vielä perjantain ja lauantain välinen yö töitä ja sitten sunnuntaiaamuna kohti "uusia seikkailuja".