Kiitos kiitos kommenteista jälleen!

Koska olen päättäväisesti tutkiskellut lankakomeroani sekä, kuten jo aiemminkin mainitsin, todennut siellä olevan sisältöä turhan paljon sainkin sinne taas hiukan vajennusta. Tosin mitään yllätystä ei ole tullut esiin, eli mitään unohtunutta ei ole löytynyt. Vironvillaakin on neljä eriväristä vyyhtiä, otin niistä yhden käsittelyyn perjantaina:

Langan värin ja sen vaihtelun voittekin nähdä tässä kuvassa jonka eilen nappasin. Olen aiemmin neulonut ja huovuttanut lapasia joita tehdessä olen laittanut silmukkalukuja muistiin, nyt olikin helppo miesten kintaasta ottaa mittaa ja sen mukaan aloitin kokeiluni, päätin ettei verenpainetta tarvitse nostaa jos kokeilu meneekin prinkkalaan.

Hattua tehdessä menettelin näin:

Loin nro 4 pyöröpuikolle (80cm) 150 silmukkaa löyhästi, yhdistäessä silmukoita ympyräksi neuloin ensimmäisen ja viimeisen yhteen, tähän laitoin silmukkamerkin kerroksen vaihtumisen kohdaksi. Neuloin sileää löyhää 9cm ja sen jälkeen seuraavalla kerroksella kavensin seuraavasti että saisin selkeän taitteen lakkiin: 9 oikein, 2 oikein yhteen jne. kerroksen loppuun. Kavennuskerroksen jälkeen puikolla noin 135 silmukkaa.

Vaihdoin pyöröpuikon lyhyempään (60cm) ja jatkoin löyhää oikeaa noin 26cm (35cm silmukoiden luomisesta), sen jälkeen aloittelin päälaen kavennuksia näin: *5 oikein, 2 oikein yhteen*, toista *-*kerros loppuun. 5 kerrosta oikeaa. *4 oikein, 2 oikein yhteen*, toista *-* kerros loppuun. 4 Kerrosta oikeaa. *3 Oikein, 2 oikein yhteen*, toista *-* kerros loppuun ja sen jälkeen 3 kerrosta oikeaa. *2 Oikein, 2 oikein yhteen*, toista *-* kerros loppuun ja tämän kerroksen jälkeen 2 kerrosta oikeaa. Sitten  *1 Oikein, 2 oikein yhteen*, toista *-* kerros loppuun ja 1 kerros oikeaa jonka jälkeen koko kerros 2 oikein yhteen ja sen jälkeen 1 kerros oikeaa ja vielä kerros jolloin koko kerroksella toistetaan 2 oikein yhteen, loppujen silmukoiden läpi vedin langan ja päättelin langanpäät.

Tässä vaiheessa hatun aihio oli kirkonkellon muotoinen löyhä, iso pussi, miehelleni sitä lauantai-iltana esitellessä häneltä pääsi nauru. Sunnuntai-aamuna laitoin sen pienen froteepyyhkeen ja puolikkaallisen pesupulverimitallisen kanssa pesukoneeseen, väänsin lämpötilan 50 asteeseen normipesuohjelmaan.

Ohjelman loputtua yllätyin koska olin itsekin lopputuloksesta tosiaan yllättynyt, mikä mainio lakki ja niin sopiva, tosin taite olisi voinut olla hiukan pidempi. Oion sitä käsissäni ja pujotin tuohon harmaaposkiseen hattupäähän jonka nuorimmainen on joskus löytänyt kirppikseltä.

                                                                

Lanka Tallinnasta ostettu: Aade lõng nr 8/2 (125 tex x2)

Menekki: 75g

Pyörö- ja sukkapuikot nro 4.

Huovutusjälki on niin tasainen, hattua ei ole vielä näihin kuviin yhtään harjattu, eikä se myöskään ole "löprö" vaikka lanka vaikutti niin ohuelta.

Kiitos sinulle kun piipahdit täällä ja jos vielä jaksoit lukea juttuni ja sillä tavoin osallistua kokeiluuni. Ihanaa alkanutta talvista viikkoa juuri sinulle!