Lehtikuvioiset sukat Marks&Kattensín Fame trend-langasta. Malli Hitomi Shidan kirjasta Knitting Patterns Book 250, ohje nro 82. Suunnitelmani oli neuloa lehtikuvioita vielä jalkaterän päälle mutta luovuin suunnitelmastani melko nopeasti kun olin aloittanut kuvion teon. Tästä langasta ei tullut suosikkiani alkuunkaan, lanka on karkeaa ja paksuus kovin vaihtelevaista. Vihreä väri olisi mielestäni ollut niin sopiva malliin mutta näköjään, oppia ikä kaikki. Parasta olisi ollut neuloa sukan varsi kokonaan 2o, 2n joustinta. Langan olen ostanut kauan sitten Kotkasta käsityöliike Ulriikasta aivan kokeeksi vaan ja tulihan tuo nyt kokeiltua. Lankaa kului sukkapariin 59g, koko n 38, työkaluina sukkapuikot nro 2,5, kärsivällisyys ei riittänyt pidenpiin varsiin vaikka aikomus oli käyttää koko kerä.

Sukan suun joustin 1o, 1n oikeat silmukat kiertäen, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus kärkeen. Aloittelen ehkä tänään vielä illalla toisenlaisesta langasta tuota alunperin aikomaani kuviota kunhan illalla rauhoitutaan pihakivipuuhasta sisälle. Vieläkin harmittaa tämä projekti, epäilen että varastossani oleva Noron sukkalanka taitaa olla melko samanlaista, onnekseni sitä on vain yksi kerä ja taidankin neuloa sen joskus tämän jäljelle jääneen langan kanssa raidallisiksi sukiksi edellä mainitulla joustinneuleella. Alla vielä lähikuvaa lehtikuviosta.

Vaan aurinko nyt paistaa ja pihakivet lavalla kutsuvasti huutelevat, jäljellä niitä on enää n 70 neliotä ja tuntuu että työ alkaa jo olla voiton puolella, toivottavasti saadaan ainakin vielä tekemättömästä osasta mahdollisimman paljon valmiiksi ennen 5.7 alkavaa kesäloman kohokohtaa.

Lämpimiä kesäpäiviä lukijoilleni!