Ensiksi kiitokset kaikille vierailijoille kehuista edellisen päivityksen huivista!

Toisenlaisia käsityöjuttuja tällä kertaa, nukkekotiasiaa, sekä muutama kuva edelleen työn alla olevasta isotöisestä projektista. Ensimmäiset huoneet pyynnöstäni mies rakensi vanhaan kaiutinlaatikkoon, monta vuotta sitten, jota sitten sisustelin vähän niinkuin harjoituksen vuoksi. Seuraavissa kuvissa pöydillä näkyvät pitsiliinat on virkattu ompelukoneessa käytettävästä langasta nro 15 virkkuukoukulla.

Kuvaus sekä sisustajan työn jälki ei näissä kahdessa ylläolevassa kuvassa hurraata huuda mutta kokeilu oli niin hauskaa ja kuten tavataan sanoa niin monessa asiassa nälkä kasvaa syödessä. Aviomies on käsistään kovin näppärä ja tykkää puuhastella kaiken näköistä ja suostuu pyyntöihin, voi sanoa lähes aina, niin rakenteli minulle reilun kokoisen nukketalon, kolmine kerroksineen ja niin monta huonetta että osa on vieläkin sisustamatta ja vailla tapetointiakin. Kuvan talosta laitan kunhan saan mustina ammottaviin ikkunoihin tehtyä verhot, ikkunaristikot ovat toki paikallaan ja maalikin talon pinnassa.

Talossa asustelee nelihenkinen perhe, aikakausi on vähän vanha mutta varmaan tarkentuu ajan kuluessa, vesi huusholliin tulee, ehkä sähkökin - ei vielä ole ihan varmistunut.

Tämä kuva on olohuoneesta, tarkkaavainen katsoja huomaa että takan sisusta on vielä käsittelemättä sekä lamput ovat vielä asentamatta.

Olohuoneen vieressä on tämä pieni kapea tila jossa oletettavasti perheen mies istuskelee kirjan parissa ja polttelee piippua, shakkilauta pöytineen ei ole näköjään vielä päässyt mukaan.

Osa vanhempien makuuhuoneesta on jo valmiina, kuvaan ei mahtunut vaatekaappi pesutelineineen. Sängyn päiväpeite on vielä työn alla. Kampauspöydän rahin päällinen on tehty kirjontatyönä pieniruutuiselle aida-kankaalle (10 ruutua/1cm).  Lukuisia ihania kirjontamalleja kaikenlaiseen nukkodin sisustamiseen löytyy mm kirjoista: Felicity Price: Needlepoint 1/12 scale, Design Collections for the dolls`house  sekä:  Pamela Warner: Miniature Embroidery for the Victorian Dolls` House.

Pukeutumishuone näyttää olevan kuin muuton jäljiltä.

Pikkutytöllä huoneessaan onneksi leikkitavaroita piisaa vaikka sänky on vielä vaille petivaatteita. Jakkaran päällä oleva pikkuinen talo on keramiikkaa ja tuotu Tallinnasta aivan tähän tarkoitukseen kun sattui niin sopivasti kohdalle.

Kotihengetär häärii keittiössään vaikka osa hyllyköistä vielä lattialla lötköttelee. Mainittakoon tässä vielä, talon on n 2,5 vuotta sitten rakennettu ja vielä kesken, se elelee omaa aikaansa aina inspiraation mukaan. Ostamalla valmiita tavaroita talon saisi nopeastikin valmiiksi asti mutta silloin siitä katoaisi kaikki käsityön sekä itsetehdyn jälki mikä itse asiassa on suurin osa harrastusta. Toki puisista huonekaluista suurin osa on minullakin valmiina hankittuja mutta paljon voi tehdä itsekin alusta loppuun asti.

Näissä merkeissä kaikille sivulla vierailijoille lämmintä viikonloppua!