1241611689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No niin, viimiseltään tässä mekko jonka mytyssä olevaa helmaa jo tuossa aiemmin vilauttelinkin. Aikaa itse työhön ei kulunut paljon mutta "leipätöihin" paluu hidastaa vähän tätä harrastuspuolta.

Mekko on neulottu järjestyksessä: ensin helmaosa jonka silmukat luotiin apulangalle, helman valmistumisen jälkeen purettiin apulanka ja poimittiin silmukat yläosaa varten. Koko hommeli on toteutettu nro 3 pyöröillä, ensin 60cm ja helman lopussa 80cm. Mekon helma on päätelty virkkaamalla samoin kuin oli ohjeessanikin. Lankana merseroitu puuvilla Mariposa, jota oli varastossa ja päätin sen käyttää jotta saisin edes vähän jo aiemmin ostettuja lankoja käytettyä.

1241611633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä koko helma levitettynä terassin lattialle, kuvassa on jo aloitettu yläosan teko. Lankaa kului 6 kerää (50g/125m) joista viimeinen kerä ei mennyt kokonaan. Mekko on jätetty auki selkäpuolelta johon suunnittelin ostavani muutaman sievän napin. Käden- ja pääntie on viimeistelty virkkauksella, ensin 1 krs kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen vielä kerros rapuvirkkausta. Malli mekon helmaan on vanhasta Neoviuksen pöytäliinan mallista "Astra". Helman neulomisen aloittelin ohjeen kerrokselta 21.

Mekko on neulottu tämän kuun lopussa kolme vuotta täyttävälle poikani pikkutytölle, joten mittailin pikkuneitiä, aiemmin keväällä tekemälläni pohjanmaanmatkalla, tätä projektiani varten. Mietin vielä josko vyötärön kohdalle asettelisin valkoisen, vähän leveämmän satiininauhan, kunhan mallailen ensin vähän. Voin jo kuvitella mekon alle valkoisen pikkupuseron ja käyttäjän jalkaan valkoiset pitsinilkkasukat.

Nyt voin taas hyvällä omallatunnolla jatkaa vihertävää pöytäliinan neulomista kun tämä on jo aivan viimeistä pikkusilausta vaille.

Meillä on tänään satanut heti aamusta vähän vettä, mikä olikin toivottavaa, nyt reipas aurinko niin koko luonto ihan räpsähtää vihreäksi.

Lämpimiä toukokuun päiviä teille kaikille jotka sivuilla vierailette!