Käydään vielä kerran Hong Kongissa ja Macaossa pienellä matkamuistelolla. Päivälleen viikko sitten teimme Hong Kongista lauttamatkan Macaoon. Portugalille ennen kuuluneen Macaon keskipiste on samanniminen kaupunki Kiinan mantereesta ulkonevalla kapealla niemellä. Ylläolevassa postikortissa on kuva vanhasta keskustasta jossa selvästi Portugalilaisvaikutelmaa.

Lauttamatka Hong Kongista kesti reilun tunnin, Matkan hinta yhteen suuntaan oli mennessä 150 HKD/hlö ( n 15€), ja jostain syystä paluumatka 139 HKD, edullista kuin mikä koska lauttaan myytiin vain istumapaikat ja alus oli siisti ja istuimia voisi verrata linja-autoon tai lentokoneeseen paitsi että olivat huomattavasti tilavammat. Matkalle tarvittiin mukaan passi sekä luonnollisesti myös oli täytettävä maahantulo-lomakkeet mennen tullen (en tiedä onko tuo nimitys oikea).Lautalta maihin siirryttäessä nappasin kuvan rakennuksesta, mikä se sitten onkaan, näyttää joltakin vanhalta linnakkeelta. Maihinnousumuodollisuudet sujuivat ongelmitta ja nopeasti, ainoa joka kiristi hermoja olivatkin terminaalin ulkopuolella kimppuun hyökänneet Riksa-taksi kuljettajat ym. muut kyytien kauppiaat. Lauttaterminaalin turisti-infosta nappasimme ilmaiset kartat ja siirryimme taksilla "vanhaan keskustaan" jossa toivoimme olevan jäljellä Portugalin hallinta-ajan aikaisia rakennuksia.


 

Yläpuolella kuvia samaisesta aukiosta kuin postikortissakin.Hassulta näyttää tuo kadun nimiviitta, vähän niinkuin Portugalissa mutta kuitenkin Kiinassa.Sivukadulla, asuinkerrostalojen parvekkeilla oli runsaasti kasvillisuutta, olen näköjään valinnut tähän vähän hillitymmän otoksen.Huonekalujakin, ihania. Mietimme kuinka nuo Suomen talven kuivassa ilmassa halkeilisivatkaan.
 
Hammaslääkärin kyltti, luottamusta herättävä:
 
 


 
 
 


Sivukatuja siistemmästä päästä.Iltapäivällä paluumatkan suunnittelua nopeutti yht äkkiä alkanut suhteellisen voimakas vesisade. Yllä vielä kuvaa rakennuksesta, olisiko tuo joku kasinorakennus joita siellä oli runsaasti, varmaan Portugalin peruja nekin. Voisi tuolla yläkerroksissa vähän korkeanpaikankammo nostaa päätään kun alas katselisi.Ollaan vielä hetki Hong Kongissa. En ostanut lankaa, en edes tuona lyhyenä aikana nähnyt missään lankoja. Mutta läheisestä Kiinalaisten tavaroiden tavaratalosta kangasosastolta jouduin, siis aivan pakosta, ostamaan silkkibrokadia 3,5m, alekorista tosin. Silkkikankaiden osasto oli päätähuimaava, brokadeja, sametteja, sifonkeja, satiinipintaisia paksuja sekä ohuita, upeita, aivan huikea värien kirjo.
Vaatteita, kenkiä, astioita, huonekaluja, ruukkuja, silkkipeitteitä ym. petivaatteita, pöytäliinoja, taidetta, vaikka mitä, laadukasta, ei sitä mihin meillä on totuttu kun ostoksessa on merkintä Made in China. Mies löysi itselleen samaisesta tavaratalosta Clarksin nahkasandaalit edulliset ja muutenkin juuri sinä päivänä kaikista kengistä oli alennukset -20%.
Tuliaisina kotiin tuli leivontatarvikeliikkeestä koristelumuotteja sekä -työkaluja, tarjontaa olisi ollut vaikka kuinka paljon ja mitä erilaisimpia. Espritin outlet-myymälästä vaatteita sekä Uni-Glo'sta. Kirjakaupoissa englanninkielisten kirjojen tarjonta oli niukkaa, katselin vain yhtä kiinankielistä, tosin selkeillä työkuvilla varustettua, nukkekodin pikkutavaroiden ohjekirjaa, kirja oli noin yhden euron hintainen mutta en kuitenkaan sitä sitten ostanut, sekä jotain pientä "sälää" näiden lisäksi, hiussolkia, silmälasikotelon ym.

Lauantaina neuloimme Täällä Galetten kahvilassa pari tuntia, Arja ihmetteli että missä ihmeessä tupakoidaan kun joka paikassa se on julkisesti kielletty, no kun en tiennyt niin otin asian esille kotona. Puolisoni valisti huomanneensa, kaduilla oli erivärisiä roskiksia, oransseissa oli jonkunlainen tuhkakuppi ilmeisesti tupakkapaikan merkkinä ja tosiaan hotellissamme osassa huoneissa oli tupakointi sallittu koska kylpyhuoneeseen tuli tupakan hajua kun ilmastointi ei ollut päällä.
 
 
Viimeinen silmäys vielä Macaoon:Kerrassaan mukavaa viikonalkua ja mukava jos jaksoit olla mukana vielä tälläkin matkalla!