Uusien "pikasukkien" nimi tulee kirjasta More sensational knitted socks. Nappasin kirjasta mallin sukkien pitsikuvioon. Kuvio on neulottu etuosaan jotta pohkeen puolella ei tule kavennuksien kanssa tenkkapoota, kavennuksien toteuttaminenhan on huomattavasti helponpaa sileässä neuleessa. Ja koska lähes aina kilkuttelen sukkien varsiin reilummin pituutta niin nuo kavennukset ovat aika tärkeät, ettei sukista tule löpsöt putket jotka ovat sitten nilkassa makkaralla.

Lankana Gjestal Maija, langan väri 216 mikä todellisuudessa on himpunverran voimakkaanpi keltainen kuin kuvassa. Maija-lanka tuntui aika tukusalta neulottavalta Mokkasukan jälkeen. Kuva on napattu ulkona terassilla luonnonvalossa, silti vähän hailakka, johtuisikohan pilvisestä päivästä. Sukan suun 1o 1n joustinneule on neulottu puikoilla 2,75 oikeat silmukat kiertäen ja joustimen jälkeen vaihdoin pitsiin puikot 3. Sukkien koko on 38 ja lankaa kului n 110g, eli kolmesta kerästä jäi vielä johonkin kuvioon väriksi.

Tässä vielä lähenpi kuva tuosta reikäneuleesta. Aloitussilmukoita 66 joista pohkeessa kavennettu 4 kertaa 2, seitsemän kerroksen välein, tiimalasikantapää ja kärjessä nauhakavennus. Kuuden silmukan helppo pitsineule, hetimiten painuu muistiin eli ohjetta ei tarvitse seurata silmä kovana koko ajan.

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni täältä vihdoinkin lumisesta Kotkasta!

En edelleenkään saa esikatselua toimimaan jostakin syystä.