Vielä palaan hetkeksi lomatunnelmaan ja piipahdan kanssanne Pamplemoussesín kasvitieteelliseen puutarhaan muutaman kuvan kera. Puutarhan on perustanut Ranskalainen luonnontieteilijä Pierre Poivre vuonna 1767, puutarha on tunnettu 500 harvinaisesta kasvilajistaan, tunnetuimpia varmaan Amazonin vesililjat jotka altaassaan muistuttivat valtavan kokoisia vihreitä piirakkavuokia:

muutamia kukkiakin niissä oli mutta olivat niin kaukana etten tavallisella kameralla saanut niistä lähempää kuvaa. Halkaisijaa näillä lehdyköillä oli toista metriä. Palmujakin oli 80 eri lajiketta.

Bambuja, onttoja ovat toteaa Juha.

Yllä oleva kuva on Afrikkalaisesta "Makkarapuusta", sen hedelmät tuntuvat roikkuvan puusta narujen päissä, ovat kuulema voimakkaan alkoholipitoisuutensa vuoksi varsinaista norsujen herkkua.

Myös näitä tavallisen näköisiä vesililjoja jotka erehdyttävästi muistuttavat omia lumpeitamme, alla kuva kukasta lähenpää:

Valtavat määrät upeita puita ja kasveja, kuvia tuli napsittua tolkuttomasti, tässä oli vain muutamia, kuvat ovat varjoisia johtuen kookkaista kasveista, muutenkin puutarhassa oli trooppisen kosteaa. Yllä olevan ison puun lajia en muista enää, liekö ollut Kamferi-, Ruusu- vai Kanelipuu, mutta ei, rungosta päätellen ainakaan krokotiilipalmu. Alue oli niin laaja, jos oikein muistan Saksalaisen opastajan kertomuksesta niin 500 hehtaaria, kokonainen päivä ei olisi riittänyt siihen tutustumiseen ja mekin vietimme siellä vain kolmisen tuntia.

Kurkataan vielä parin kuvan verran pääkaupunkiin, Port-Louis: pienehkö ruuhkainen ja kaunis kaupunki jonka hyörinästä tuli mieleen muurahaispesä.

Arkeen on jo tukevasti palattu ja matkalaukut laitettu pois näkyvistä, jätetään Mauritiuksen aurinko muistoihin ja katsellaan ulos ikkunasta tätä kaunista keväistä talvipäivää.

Mukavaa viikonloppua!