Lyhythihaisen tunika-mekon malli on Novitan tämän vuoden kesä-lehdestä, malli nro 62. Lankakin ohjeen mukainen Puro-Batik, punakirjava. Mekon koko on n 104cm, vähän ohjetta muutettu mittoihin sopivaksi. Lankaa kului 270g numero 4 pyöröllä. Neuloin etu- ja takakappaleen pyöreänä kainaloihin asti. Mekko odottelee varmaan hiukan viileämpiä kelejä päiväkotiin koska neule tuntuu yllättävän paksulta vai lieneekö tunne vain sitä kun on tullut neuloskeltua niin ohuista langoista jonkun aikaa. Neulomuksen aloittelin lomamatkalla ja sainkin siellä tehtyä helmaosan ja tässä polvea potiessa neuloin yläosan ja hihat pikapikaa.

En ole Novita-lehden tilaaja mutta joskus saatan numeron ostaa jos siinä jotakin mukavan näköistä on ja tässä lehdessä oli muutamia hauskan näköisiä pitsineuleitakin Ikivanhoja "Novitakerho"-lehtiäkin olen säästellyt ihan vain huvin vuoksi, niistä on joskus mukava katsella miten neulemuoti ajan saatossa on muuttunut.

Vielä ehtii jotakin puikoille laitella ennen tämän vuoden Sukkasadon alkua, lankaa kyllä löytyy melkein mihin vain. Ehkäpä jotakin jo ensi kesäksi valmiiksi vai tekisikö yhden ison pöytäliinan loppuun, ei olisi enää paljosta kiinni, ollut vähän  sellaisena välityönä. Tosin taas tänään tämä helle ei kamalasti innosta neulomaan ja huomiseksi vielä luvattu tänne meille jopa +31 astetta, vaikka lämpimistä ilmoista kovasti tykkäänkin niin nyt tuntuu että parikymmentäkin astetta olisi niin sopivaa.

Mutta yritetään kestää syksy on jo ennemmin kuin huomaammekaan, lämmintä viikonloppua kaikille!