Kiitoksia mukavista kommenteista ja mukavasta seurasta kuvamatkalla!

Kirjatavaratalon uumenista, liekö ollut kerros 4 tai jotakin sinnepäin, löytyi hyllymetritolkulla käsityökirjoja. Tällä kertaa mukaani lähtikin kaksi tilkkutöiden tekoon innostavaa opusta, tässä ensimmäisessä on 112 erilaista kassia ja laukkua. Ohjeet ovat Japanilaisittain selkeät ja pikkutarkat, kuvallisten vaihe-vaiheelta ohjeiden lisäksi kirjan välissä on paksu kaava-arkki.

Toinenkin kirja käsittelee tilkkutöitä:

Olisikohan tämä sitä "tilkkumaalausta"? Laitanpa tähän alle vielä kirjan sisällöstä pari kuvaa.

Vähän on huonoa kuvan laatu, salamavalo heijastuu häiritsevästi kiiltävästä paperista. Samanlaiset selkokieliset kuvalliset ohjeet kaava-arkkeineen tähänkin kirjaan. Sitten ne pakolliset lankakuvat tietenkin.

Sinisävyinen on Noro Shirakabaa, 42% silkkiä, 40% puuvillaa ja 18% villaa, kerähinta keskimäärin euroiksi muuteltuna noin 8€, eli ei ihan halpaa sielläkään. Violetti ja vihreäsävyinen ovat molemmat merinovillaa, jokaista kulkeutui kotiin puolisen kiloa.

Sukkasatokin ehti jo loppua ennenkuin sain viimeiseni ihan valmiiksi asti, toisesta sukasta hiukan viimeista kirjoneuleosuutta puuttuu sekä suun resori, malli onkin kaunis mutta vaatii tarkkaavaisuutta joka kerroksella ja neulominen on vähän hitaampaa telkkua katsellessa, ehkä saan ne tänne näytille tämän viikon aikana vielä.

Lopuksi kupillinen kahvia ja mitä ihaninta, pumpulin pehmeää suklaakakkua kermalla höystettynä, nautittu kerroksessa 39, rakenuksessa jossa oli 15 kerrosta varattu pelkästään erilaisille ravintoloille.

Mukavaa marraskuuta teille kaikille jotka poikkesitte blogiini!