Teille kaikille auringon lämpimät terveiset Dubaista jota myös aavikon timantiksi kutsutaan, kutsumanimi pitää hyvin paikkansa kun katselee paikan päällä upeita välkkyviä pilvenpiirtäjiä.

Aurinko paistoi koko viikon pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli +30-33 astetta. Postikortissa näkyvät jo kaikki kyseisen kaupungin maamerkit joista ei nyt tule valokuvaa. Kuvassa keskellä olevan Burj Khalifan näköalakerroksessa(124 krs) olivat huoltotyöt alkaneet 2 viikkoa ennen saapumistamme  joten siellä jäi käymättä, rakennuksen vieressä olevasta Dubai Mall-ostoskeskuksen kahvilasta pääsimme kuitenkin ihailemaan välkehtivää tornia.

Dubain asukkaista alkuperäisiä Emiraattien kansalaisia on vain 17% kaikki muut 83% ovat ns siirtotyöläisiä ja näistä puolet Intialaisia loput muualta maailmasta mm, Pakistanista sekä Filippiineiltä mikä näkyi katukuvassa sekä mm kahviloissa ja muissa palveluammateissa. Vain mennessämme lentokentän passintarkastusta suorittivat valkoasuiset Dubaimiehet.

Viikon lomasta oli otettava irti kaikki mahdollinen ja se onnistui hyvin kävellen karttaa seuraten sekä pidemmälle mennessä taksikyydillä joka oli erittäin huokeaa. Kaupungin erikoisuus lienee persianlahdesta erkaneva kapea uoma Creek, joka jakaa kaupungin kahtia. Vesialueen ylitys kävi helposti paikallisella vesitaksilla Abralla. Kuvassa alla vastaan tulevaa liikennettä ylitysmatkalla.

Kahtena päivänä kävimme taksilla vastakkaisella puolella, mauste- sekä kultasoukeissa (eräänlaisia basaareita), sekä kaupungin sen puoleiseen osaan tutustumassa. 

Yllä olevassa kuvassa Jumeirahin rantatien vierellä olevan soukin sisäänkäynnistä napattu kuva. Souk on uusi mutta rakennettu vanhaan Arabialaiseen tyyliin ns tuulitorneineen. Soukissa kaikki oli niin kaunista ja siistiä. Myytävänä vaikka mitä, matkamuistoista sisustustarvikkeisiin.

Mitään neulomiseen liittyvää en löytänyt koko kaupungista, kangaskauppoja sen sijaan oli runsaasti joka puolella, niiden tarjonta oli laidasta toiseen, valtaosassa kaupoista joissa pistäydyin tarjonta kankaista oli kimaltelevia paljetein ja helmin koristeltuja jotka eivät oikein asettuneet minun makuuni.

Asustelimme Arabian Courtyard-hotellin kuudennessa kerroksessa, kuva on kyseisen kerroksen aulasta, seinän kuva oli niin kaunis etten voinut olla kuvaamatta sitä. Huoneemme oli todella iso parivuoteineen, pöytineen ja tuoleineen. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin päivittäin, huoneeseen tuotiin myös hedelmiä sekä juomavesipullot maksutta siivouksen yhteydessä. Aamiainen kuului matkan hintaan ja se oli erinomainen runsaine vaihtoehtoineen.

Mutta koska tämä on pääasiassa käsityöblogi niin matkasta ei sen enempää, "rumasukatkin" edistyivät matkalla hiukan, koska olimme liikkeellä kaiket päivät niin sukkia neulottiin lähinnä meno- ja tulomatkalla. Koska sunnuntai-iltana kone tuli jo tunnin myöhässä meitä hakemaan niin herätin hilpeyttä lentoasemalla muutamassa paikallisessa nuoressa miehessä kun kaivoin neulomuksen esiin, miksi se heitä niin nauratti ei minulle selkiytynyt.

Burjumanin ostoskeskuksessa oli valtavan iso kirjakauppa jossa käväisimme, sieltä löytyi kokoelmaani pari keittokirjaa Arabian niemimaan ruokakulttuurista

Englannin kieliset keittokirjat jossa paikallisia ruokaohjeita. Olen tuonut jo vuosia aina keittokirjan matkamuistoksi, usein myös joitakin käsityölehtiä tai -kirjoja mutta ilmeisesti tuolla nyt ei vain neulota niin yleisesti, enpä tiedä, kirjakaupassa oli kaikkea muihin harrastuksiin liittyviä kirjoja mutta ei neulomista ei virkkausta käsitteleviä.

Tässä alla vielä kaunis Iranilanen moskeija:

Nyt toivotan kaikille hyvää alkanutta viikkoa ja alan orientoitumaan kotitöihin ja talveen tällä hetkellä satavan lumen kera.