Kiitos kaunis kaikille vierailijoille ja kommentoineille edellisen päivityksen päähineestä!

Neuloin samaisesta langasta hatun seuraksi tuollaisen kaulaliinamaisen huivin:

Huivin tarina on itse asiassa sellainen, olin lupautunut lauantaiksi neuletapaamiseen erään neulojan kotiin ja minulla ei ollut sopivan pientä, käsilaukkuun mahtuvaa käsityötä aloiteltuna, ainoastaan melkoisen pitkälle työstelty pöytäliina sekä yhtenä kappaleena neulottu villatakki jossa meneillään helman joustin. Olin hattua varten kerinyt tuosta vyyhdistä noin puolet ja loppua keriessäni päätin työstää langasta huivin ja lopuista vaikka lapasia. Tuohon yläpuolella olevaan kuvaan yritin saada valmiin työn mahtumaan, tosin vähän on siinä poimuilla.

Tosiaan lanka sama kuin huopahatussa, puikot nro 4, langan menekki 65g. Malli on nimeltään Maluka ja se löytyy täältä ,ensin neulottiin tuo reunuspitsi ja siitä poimittiin silmukat ja lyhennetyin kerroksin tuo sileä osuus. Minun on vaikea saada kovin tasaista jälkeä tuosta Vironvillasta, se on jotenkin niin karkeaa, vaikka kuinka yrittää niin työn jäljessä "oma silmä sairastaa".

Tuossa ensimmäisessä kuvassa huomaatte varmaan että yritin keriä nuo kaikkein tummimmat kohdat pois, tarkoituksena saada tuohon reunusosuuteen tuo vaalea väri, mutta hiukan siinä näkyy tuota alkavaa viininpunaista. 

Vielä ne strategiset mitat: pituus pitsin ulkoreunasta 190cm ja korkeus keskeltä 25cm.

Tässä tämä tällä kertaa, palaan villatakin hihojen pariin. Mukavia talvisia päiviä sinulle ja kiva kun pistäydyit täällä!