Uusi yritys edellisen päivityksen sukan malliin:

 Malli nro 82 Hitomi Shidan japaninkielisestä malliohjekirjasta. Lankana näissä Anttilasta jo aikaa sitten ostettu Corallo 50g/150m. Sukkapuikot nro 2,75, lankaa kului 100g. Koska edellisen päivityksen sukkalankaan verrattuna tämä oli huomattavasti miellyttävänpi neuloa niin toteutin lehtimallia koko sukkaan.

Aloittelin kapeaa nauhakavennusta sukan kärkeen keskimmäisen lehtikuvion loppuosassa ja kaventelin aina joka toisella kerroksella samoin kuin lehtikuviossakin, näin sain sukan kärjestä jotenkin symmetrisemmän näköisen, kuva antaa virheellisesti kapeahkon vaikutelman.

Kantalapun kuvio muodostui riveistä japaninpalmikkoa, nurjia silmukoita sekä yhdestä takareunastaan neulottua oikeaa silmukkaa eli samaa mitä sukan varressa on ennen ja jälkeen lehtikuvioiden. Kantalapun jälkeen tein kantapään kavennuksen samoin kuin ranskalaisen kantapään ohjeessa.

Ensimmäinen lomaviikko on alkanut sangen helteisissä merkeissä, tosin eilen illalla yhdentoista kieppeillä alkanut vesisadekaan, joka jatkui pitkälle yöhön, ei ilmaa juuri raikastanut vaan vaikutelma on tällä hetkellä melkoisen trooppinen. Mutta kuumenpaa kohti olemme menossa, ensi maanantaina tänne, klik. Nyt vielä ennen ensi maanantaita pihakiviä, nuorimmaisen ostaman omakotitalon rempassa avustamista ja ehkä iltaisin myöhemmin sukan kutomista jos vielä voimia piisaa.

Lämmintä ja aurinkoista heinäkuun alkua kaikille!