Ihastelin Ravelryssä Veera Välimäen suunnittelemaa Water and Stone villatakkia ja niitä muutamia valmiita joista siellä oli kuvia.

Malli on täältä , neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena ja ainoastaan pääteltäväksi jää muutama langan pää. Alkuperäisessä ohjeessa palmikko on vain toisessa etukappaleessa, kun tutkailin ohjetta niin ajattelin ettei etureuna rullaantuisi niin helposti jos palmikko olisi molemmin puolin. Ohjeesta poiketen jätin vasemman kainalon alapuolelta alkavan palmikon pois eli tavallaan siirsin sen etukappaleen reunaan. Lisäksi hihoja tehdessä lisäsin muutaman silmukan, näin oli toiminut joku muukin takin neuloja. Muuten neuletyö oli niin mukavaa että jo mietin aloittavani samanlaisen toisenkin, lankaakin löytyisi tarpeellinen määrä. Seuraavassa kuvassa takki selän puolelta:

Ohjeen lankaa, Madelinetosh sport´ia, niitä värejä jotka minua eniten miellyttivät ei ollut Titityyn puodissa riittävää määrää, joten valitsin materiaaliksi Rowan Creative focus worsted (75% villa, 25% alpakka, 100g/200m) väri 1107 Cobalt, jossa silmukkaluku 10cm:llä oli jotakuinkin sama (tosin neuloin kyllä mallitilkun), lankaa kului 700g. Puikkona 4,5 pyöröt 60cm ja 100cm. En ollut aikoihin neulonut mitään näin mukavaa ja tukusasta langasta työ tuntuikin suorastaa karkaavan, no olen kyllä ohuiden lankojen ystävä, takin neulominen olikin tauolla pipojen ja sukkien ja huopahatun ja huivin ajan lisäksi vielä jokunen päivä sitten aloittelin sormikasneulettakin, jos ne saattaisi ensin loppuun ja vasta sitten miettisi jotakin uutta, tämäkin olisi aika kiva.

Teen kuitenkin sormikkaat loppuun ja tytöille lapasia tai jotain muuta kivaa pientä ensin.

Kiitos ja kumarrus Maluka-huivin kehuista ja erityisen mukavaa oli kun pistäydyit!