Toppi pitsineuletta, lanka: Mariposa, merseroitu puuvilla 125m/50g, pyöröpuikot 3,5. langan menekki 242g. Pitsimalli on kirjasta 400 Knitting stitches, great stitch patterns sivulta 193 Long leaves. Lankaa jäi tähteeksi 300g pöytäliinamekosta jonka aiemmin neuloin poikamme pikkutytölle. Kuva on ikävän sininen vaikka neuleen alla oleva kangas on valkoinen, langan väri kuvassa melkoisen oikea. Aloittelin helmassa aina oikein neuletta muutaman kerroksen sitten neuloin yhden kuviokerran ja sen jälkeen taas 4krs aina oikeaa jossa vähentelin silmukoita kolmen kuvion verran. Kädentiet työstin aina oikeaa jo neuloessa ja olkasaumojen ompelun jälkeen myös samaa pääntiehen josta kaventelin muutamia silmukoita.

Olin jo melkein tottunut ajatukseen että sivu taitaa jäädä marraskuulta päivittämättä kun tein tätä vain yöllä työssä muutaman kerroksen silloin tällöin ja työyöt olivatkin työn täyteisiä, viimiseltään valmistui. Ehkäpä tälle löytyy käyttöä jo ennen kesää, matkasuunnitelmia on helmikuulle on jo lyöty lukkoon ja tietenkin lämpimään ja aurinkoon.

Mutta mukavaa marraskuuta teille kaikille, meillekin on jo tullut lumipeite tänne etelärannikolle joten saamme nauttia valkoisesta alkutalvesta myös täällä.