Heips vaan!

Onpa tullutkin taukoa edelliseen päivitykseen, kaikenlaiset kesäpuuhat vain ottavat aikansa, muutkin kuin käsityöt, enkä tottapuhuen aivan joka päivä ole edes konettani aukaissut.

Kesken on kolme neuletta, pöytäliina, huivi ja yksi pitsineulejakku, kaikissa näistä lanka niin ohutta että muutama kerros ei vielä näy missään, otin kuvaa ulkopöydällä vähän erilaisesta huivinneulonta tekniikasta:

 

 

Lisäksi olen kehrännyt, lähes joka päivä vähän. Tuota alla olevaa, Babycamel 50%/Merinovilla 50%-kuitua 300g:

 

 

Pehmoistakin pehmoisempaa, valmiina kaksisäikeisenä (210m/100g) se näyttää tällaiselta:

 

 

Viimeisin valmis kehruu:

FeltStudioUK:n käsinvärjättyä Merinovilla 70%/Silkki 30%.:

 

Ja tässä alla valmis vyyhti kolmisäikeiseksi ns. Navajokerrattuna noin 280m/100g.

 

Näiden puuhien lisäksi olen myös investoinut uuteen kirjaan:

 

 

Uuden uutukainen Suomalainen kehruuteos, edellisestä, joka ei ole aivan näin yksityiskohtainen, on jo vuosikausia ellei -kymmeniä. Kirjan ostin Tuulialta suoraan kera kuituletin ja omistuskirjoituksen. Opus sopii mainiosti aloittelijalle sekä kokeneemmallekin kehrääjälle. Kuvat ovat selkeät eri työvaiheista, kirja on jaoteltu mukavasti eri osiin, välineet eli värttinät ja rukit, eri kuitutyypit, langasta ja säiemääristä, väreistä ja lopuksi vielä muutama ohje. Linkki Tuulian blogiin löytyy tuosta aiemmasta päivityksestä jossa olen kehräillyt hänen värjäämiään villoja.

Tässä taas vähän tällä kertaa ehkä seuraavaksi onkin jo jotain valmiina neuleena. Mukavia kesäkuun päiviä ja kiitos kun vierailit sivullani.