Melkein rumpujen pärinää ja torvien törähtelyä!
Mikä saa vielä aikuisenkin ihmisen tuntemaan innostusta jostakin uudesta jutusta, varmaan se oivaltaminen että hei, tämähän sujuu näin.Ihan ensimmäinen kehruuni, 31g:n yläpainotteisella värttinällä. 100g kuitua (Louhittaren luola, BFL 100%) kiertyi aika monen tunnin aikana värttinän avulla noin 630 metriksi yksisäikeistä huivilankaa.
 


Tästä se alkoi:Kuitu sekä värttinä ostettu Villavyyhdistä ja tämä kuvakin on sieltä koska siinä värit just niin oikeat.

Monen tunnin kehruun, langan siirtämisen vyyhdille, pesun ja kuivauksen jälkeen:Kerä! (Kerän alla Hong Kongista ostamani silkkibrokadi).
Huivi, malli Simplicitas, neulottu 3,5 nro:n puikolla, aloitettu suorilla mutta työ viety pyöröillä loppuun. Huiviin neulottu 11 mallikertaa ennen reunusta.Valmistuneen huivin laitoin hetkeksi huuhteluaineveteen ennen pingotusta, kuivuneen huivin mitat ovat 150cm x 75cm, painoa 70g. Ihana ja pehmeä ja omin käsin kehrätty lanka.
En aivan saanut kehruutuloksesta tasaisen ohutta, jokunen paksumpi pallukka siinä on mutta ensimmäiseksi omaksi tuotokseksi olen siihen enemmän kuin tyytyväinen, aloittaessa olikin koko ajan taustalla pelko että tekisin kauniista topsista muutaman metrin paksua köyttä joka muistuttaisi Novitan taannoista Hippy-lankaa.

Kiitoskiitos sukkakommenteista, näin kun laskeskelin niin nuo taisivat olla viidennet The Gardener-sukat jotka olen tehnyt, yhdet työkaverille, yhdet anopilleni, yhdet tyttärelleni ja nämä vihrulaiset saakin Nanna-miniäni, yhdet turkoosit ovatkin sitten omissa saappaissani.

Mukavaa toukokuista viikonloppua!