Neuloskelin lopuista valkoisista Novitan virkkauslangoista nelikulmaisen pöytäliinan, virkkauslangat sainkin lähes kulutettua, niitä oli kolme sadan gramman kerää ja liinaan kului 280g kaikkineen. Mittaa kertyi 110x110cm puikoilla 2,5. Malli olikin mukava toteutettava ja sen teen varmaan uudelleen vielä joskus, viimeisellä kerroksella oli silmukoita 1572 ja päättelykerros 14s ketjusilmukkalenkeillä. Vaikka Novitan virkkauslanka antaakin kauniin hohtavan pinnan niin se on kuitenkin aika raskas lanka liinaneulomukseen, totuushan on että mitä ohuempi lanka sitä kauniimpi lopputulos. Kuva ei ole mitä parhain mutta tuonkin kokoisesta liinasta koko kuvaa on hankalaa saada (ainakin minun taidoillani). Laittelen tähän vielä muutaman kuvan joista ehkä näkee vähän paremmin joitakin yksityiskohtia.

Kulmien kukkakuviot on aika kauniit, neulontavaiheessa ei liinan kuvioinnista saa juuri paljonkaan irti kun koko työ on sumpussa pyöröpuikolla.

Yllä vähän keskuskuviota.

Malli onkin suosikkini, Herbert Nieblingin käsialaa, saksankielisestä ohjekansiosta Spitzendecken.

Kiitoksia kaikille edellisten päivitysten kommenttilootaan jätetyistä kehuista, nyt alan valmistautumaan kolmanneksi viimeiseen yövuoroon ennen ensi maanantaina alkavaa kesälomaa. Kauniita jo alkaneen elokuun päiviä juuri sinulle joka luet tätä nyt!