Ennen lomamatkaa aloittelemani pöytäliinan sain valmisteltua loppuun eilen iltapäivällä, samalla tuijottelin toisella silmällä iki-ihanaa Minun Afrikkani-elokuvaa, elokuva on videokasetilla ja pitäisi tutkailla josko se löytyisi DVD:nä, kuvan laatu saattaisi olla parenpi. Olen sen katsonut monesti mutta aina se vaan jaksaa kiinnostaa. Ei muuta kuin filmin jälkeen liina pesuun ja kodinhoitohuoneen pöydälle suoristumaan. Aamulla sen höyryttelin ja käsittelin kevyesti Verdalla.

Malli on kirjasta First book of modern lace knitting, lankana Novitan virkkauslanka jota olen joskus ostanut 600g, lanka on lojunut kaapissa niin kauan etten edes muista oliko sille silloin suunniteltu joku tarkoitus vai oliko vaan niin edullista ettei ostotilannetta voinut jättää mitenkään väliin.

Taas kerran aloittelin liinan 1,5 sukkapuikoilla ja vaihdoinkin kakkosiin muutaman kerroksen jälkeen. Loppuun työ vietiin kakkosen 60 cm pyöröllä joka oli jo aika täynnä silmukoita loppuvaiheessa mutta en enää alkanut vaihtaa pidenpään niin lopussa. Liinan halkaisija on 61 cm ja lankakerästä jäi jäljelle pieni nyssykkä ehkä 10 osa.

Mallin toteuttaminen oli helppoa, koska sama kuviokerros toistui, lisäsinkin malliin 3 kuviokerrosta lisää. Liina ei ole kovin pitsinen, kokonaisia reikäkerroksia ei ole lainkaan, mutta kirjan kuvassa liina näytti kovin kauniilta ja erilaiselta. Valokuvani ei anna aivan täyttä oikeutta sille, mutta mieleen tulee kyllä kerrottu kukkanen.

Neulotut pöytäliinat ovat hauskoja neulottavia, jo nyt suunnittelen uuden aloittamista, kesäksi ulkoterassin pöydälle voisi neuloa isomman liinan semmoisena välityönä. Työni alkavat huhtikuun 19 päivänä ja rauhallisina yövuoroina on aina tullut jotakin käsityötä vähän värkkäiltyä. Malleja jo illalla vähän tutkailinkin ja varastostani löytyy vaalean keltaista ja vaalean vihreääkin Kotiväki-lankaa joista jompikumpi vaikuttaisi olevan sopivanpaa siihen tarkoitukseen.

Nyt on pakko palata silityspuuhiin, matkalla mukana olleet vaatteet on pesty ja vain silittämistä vaille, luonto ei anna mitenkään periksi niiden jättämistä sellaisenaan kesävaatteiden säilöön.

Neulomisiin ja ompelemisiin!