Uudet ohuemmat pitsiraitasukat. Lankana Villamokan Mokkasukka, puikot 2,5. Langan väri on Vompatti.

Malli aivan omasta päästä, kavennuksia, langankiertoja ja pitsikuvion keskellä 2 nurjaa silmukkaa, nämä tekevät kuviosta hauskan vähän poimuttuvan mikä ei tässä pingotetussa kuvassa näy.

Minulla on käytössä vihko, johon laittelen ylös neulomisessa muistettavia asioita mm jo neulottujen lapsenlasten lapasten ja sukkien mittoja ym. sekä rustailen siihen myös omasta päästä kuvitteellisia pitsejä (yleensä toteuttamiskelvottomia) lähinnä sukkiin. Tämä kuvio on tästä "kaaosvihosta" mistä kukaan ulkopuolinen ei varmastikaan saisi tolkkua.

Aloittelin sukat varpaista ja käytin kantapään silmukoiden lisäämiseen samaa ohjetta kuin oli edellisissä Puutarhurin sukissakin, eli pohjasta keskeltä, samoin sukan suun pitsiraita on neulottu samaisesta mallista.

Sukan kuvassa näkyy, ettei suunnittelua ole viety aivan loppuun asti, sivussa olevan kahden silmukan palmikon vieressä kulkee rivi yksinäisiä oikeita silmukoita. Kantapään jälkeen olen lisännyt sukan varressa muutaman kerran kaksi silmukkaa kerroksella antamaan varteen vähän leveyttä. Lisäykset on tehty nurjien silmukoiden rivissä, johon ne hyvin uppoavat. Tämä suunnittelukommähdys ei haittaa, koska sukat jäävät omaan käyttööni, tarve olikin ohuille villasukille jotka mahtuvat hyvin kapoisiin maihinnousukenkiini. 

Lisäksi olen aloitellut Lankakomeron Kevätpäiväntasaushuivia ja puikoilla on myös neulomalla toteutettava pyöreä pöytäliina Novitan Virkkauslangasta, sen aloitus myös Lankakomeron innoittamana kun katselin Päivin ihania neulottuja liinoja.

Tuntuu ettei aika riitä millään kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen, töihin menokin jo kiivaasti lähestyy (19.4), silloin pakostakin tahti vähän hidastuu, toisaalta työkaverini ovat ihania ja työpaikkani on kiva, sinne on jo suorastaan ikävä. 

Neulomisiin taas......