Ohuen ohut huivi kesti valmistua monta viikkoa. Ihana ja unelman kevyt vain 44g. Neulomiseen käytetty lanka on TitanWoolin Merinos Extra 100g/1400m. Koko huivi mahtui neulottaessa 3,25 numeron suorille bambupuikoille. Ehdin työn kuluessa manata aloittamista yksinkertaisella langalla moneen kertaan, kaksinkertaisenakin huivista olisi tullut ohut. Lisäksi työtä hidastivat pienet helmet, niin pienet etteivät ne suostuneet yhteistyöhön ohuimmankaan virkkuukoukun kanssa vaan jokainen piti neulan ja langan avulla pujotella silmukkaan. Malli on Kalinumban Winter-Beads, nimi niin talvinen mutta käyttö olisi keveyden vuoksi juuri kesään niin sopiva. Huiville tuli mittoja 92x160cm.

Vaalean sinistä ohutta merinoa on jäljellä vielä tämän jälkeen 1 kokonainen + tästä huivin neulomisesta jäänyt vajaa vyyhti, ehkä sekin pääsen huiviksi muotoutumaan myöhemmin, mutta kaksinkertaisena. Alla vielä kuvaa vähän lähenpää.

Tässä ja seuraavassa aloitusvaiheen kuvassa pikkuiset helmet erottuvat vähän paremmin. Ehkä.

Kaikki ylimääräinen vapaa-aika poutasäällä on mennyt miehen seurana reilumman kokoisessa pihakivi-projektissa, vastaa kyllä muutamaa punttisalikäyntiä. Koska meillä kummallakaan ei ole vielä kesäloma-aika käsillä niin viikonloput ja vapaapäivät kuluvat yhteisessä puuhassa. Arvioiden noin kolmas osa olisi jo työstetty, muurikivien asettelu oli niin aikaa vievää samoin pihakivet, kun talossa on kaikenlaista erkkeriä ja kulmaa, pilkkomista ja mittamista yllin kyllin. Nyt olemme vaihessa missä työskentely sujuu nopsemmin, sattuu olemaan suoraa pätkää n 19m. Mutta nyt jo vaiva näyttää niin palkitsevalta, voi voi että silmä nyt jo vähän lepää.

Vaan toivottelen teille lukijoilleni ihanaa alkavaa kesäkuuta ja pyhitän tämän loppupäivän pöytäliinan neulontaan vaikka pitäisi puskeutua ruusupenkkiin.