Aloittelin lauantai-iltana telkkua katsellessa sivutöiksi sormikkaat jotka mallissa näyttivät niin näteiltä kämmenen päällä olevan pitsikuvion vuoksi ja helpoilta sen vuoksi että sormet ja peukalo oli sileää neuletta. Muistelin hienoisella harmilla ensimmäisiä "tähti"-sormikkaitani jotka rohkeasti aloittelin kahdellä värillä ja jouduin välillä purkamaankin kun mallin seurailemisessa välillä tuli suorastaan uskon puute.

1242715952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lankana näissä on Anttilan ale-korista aiemmin ostettu Corallo, 75% villaa, 25% polyamidia, lankaa kului noin 1,5 kerää. Puikkoina 2,5 sukka- ja sormikaspuikot. Väri vaalean harmaa, kuvassa näyttää hiukan sinisemmältä kuin luonnossa. Malli on Pitsilised Gloves ja Ravelrysta. Minulla lanka oli hiukan paksunpaa kuin ohjeessa kun vertailin silmukka- ja kerroslukuja sekä muuntelin Corallon metrejä yardeiksi. Tästä oivallisesta mallista aloittelen uudelleen neulomuksen, jonka voi ottaa taas viikon kuluttua yövuoroihin, malli sellainen että sen voi tarvittaessa jättää kesken mihin kohtaan tahansa ja taas tilanteen ollessa sellainen niin jatkaa siitä vaan. Ei haittaa vaikka varastoon kertyisi useanpikin pari, aina voi tökätä jonkun tutun mukaan vaihteeksi sukkien tilalle vaikka sormikkaat.

Ei maar, pakko palata taas arkirutiineihin, ruoanlaittoon ja iltavuoroon töihin lähtöön. Vapaapäivät (3) olivat aivan ihanan aurinkoiset ja lämpimät ja nyt jo sataa. Sade tekee luonnolle tosi hyvää, itselleni vaan harmitusta, suunniteltu työmatka polkupyörällä peruuntuu, ei mennessä haluaisi itseään kastella perinpohjin kun matkaakin kertyy yhteen suuntaan jo 9,3km.

Käsityöintoa teille kaikille ja kukkapenkkien kuopsuttajille siihen sopivaa säätä!