Tallinnasta ostamastani Vironvillasta neuloin Kristiinan ohjeen mukaan kahdet lapaset ensi talveksi ja huovutin pesukoneessa 50 asteessa. Koko on miehelle, noudatin ohjetta muuten paitsi peukaloon varasin 12 silmukkaa, nelosen sukkapuikoilla yhteen lapaspariin meni lankaa n 80g. Lankaa jäi vielä jäljelle yhteen pariin josta tulee melko vaaleasävyiset koska nyt yrittelin järjestellä väriliukuja jotenkin kohdalleen ja jäjellä olevissa parissa kerässä onkin aika vaaleat langanjämät. Tuntuu varmaan hassulta neuloa talvikäsineitä kesän kynnyksellä, mutta onhan jotakin valmiina vaikka joulupukin konttiin. Yksinkertaisella langalla neulottuna lapaset ovat ihanan pehmeät eikä ollenkaan jäykät ja paksut tumput vaikka voisikin kuvitella. Kuivumisen jälkeen harjailin käsineitä hiukan jäykällä pikkuharjalla ja niistä tulikin mukavan "pörheät". Mies sovittelikin yhtä paria tänään ennen töihinlähtöään ja totesi että nämä ovatkin mukavat lumitöitä tehdessä.

Vironvillaa on kaapissa vielä jäjellä ja niistä syntyy myös lähipiirin tytöille (3) talveksi tumppuja vähän iloisemmissa väreissä koska tämä huovutuskokeilu on onnistunut niin hyvin. Puikoilla on loppumetreillä myös sukat jotka on eräästä viimeisimmäksi hankkimastani kirjasta, kunhan sukat valmistuvat niin laittelen myös muutamia kuvia kirjan sisällöstä näytille.

Ihanan kesäinen ilma kutsuu nyt vähän pakollisiin töihin pihalle ja sukkaneule saa odotella iltaan, ja huomiseksi luvattu vieläkin lämpimänpää säätä ainakin tänne etelärannikolle mutta katsotaan kuinka kohdalleen sääennustus sattuu.

Hauskaa viikonalkua!