Virkkailin Novitan valkoisesta virkkauslangasta "pyörivän" mekon seuraksi pienen Ananaspitsijakun nro 2 koukulla. Painoa jakulle kertyi 50g, koko n 116cm. Koska taaskaan ei ollut mahdollisuutta sovitukseen niin tein kuitukangaspaperista kaavan ja sovittelin virkkausta siihen sen edetessä. Pitsimallia katselin kirjasta ja muuten vain tein ihan oman inspiksen mukaan. Tuo ns. ananas-kuvio on jotenkin niin helppo työstää ja muutella aina vähän työn mukaan. Aiemmin tein aikuiselle mustan ja se tuli melkein kuin itsestään, sitten kun tarkoituksella aloittelin tätä niin se ei sujunutkaan ihan suunnitelman mukaan, jouduin pariin kertaan jopa hiukan purkaaankin.

Virkkaaminen on niin paljon nopeampaa kuin neulominen ja mallia voi aina kehitellä työn edetessä, tämän aloittelin perjantai-iltana ja eilen se sitten valmistui, tosin jakkukin on pikkuinen. Jakusta ei saa oikein tolkkua kun sitä ei saanut kuvattua lapsen päällä, mittasuhteet näyttävät jotenkin niin hassuilta. Saan tämän ja mekon ehkä nyt tämän viikon aikana lähetettyä eteenpäin - perästä sitten kuuluu mitä "rinsrenssa" tykkää.

Kiitos kaikille edellisistä kommenteista, Fanni-pallero on justiinsa aivan niin suloinen kun kuvassakin, mukavaa keväistä viikkoa teille kaikille!