Maaliskuun ensimmäinen valmistunut neule on miehelleni tekaisema villatakki. Malli Johannes on Mari Muinosen ja Suvi Simolan kirjasta Kaikki lähti lapasesta, tästä samaisesta kirjasta neuloin myös muutama päivitys taaksepäin esitellyt vihreät Kuurankukka-lapaset. En tietenkään taaskaan ollut aivan ohjeelle uskollinen langan valinnassa vaan neuloin takin Novitan 7 Veljestä-langasta jota olin ostanut Prismasta S-etupäivänä vähän yli 3€ kerähinnalla. Aavistuksen jouduin laskemaan kertoimia silmukkaluvuille koska tuo "seiskaveikka" on hiukan ohjeen lankaa ohuempaa enkä saanut 4,5 puikoilla muutoin ihan silmukkalukujen mittoja täsmäämään. Mutta takista tuli aivan yllättävän kiva ja mikä tärkeintä, takin saaja pitää sitä mitä parhaimpana kun on muutaman kerran saanut päälleen sovitettua (mikä on tosi hyvä juttu neulottaessa kaula-aukosta alaspäin, mm vartalo-osan sekä hihojen pituus oli helposti tarkistettavissa, suosittelen lämpimästi). No, kuva on taas tietysti mitä on, otettu kodinhoitohuoneen pöydällä aamun hämärissä ennen neuleen höyrytystä.
Grafiitin harmaata (väri044) lankaa kului 390g ja vaalean luonnon harmaata (väri 047) 280g puikoilla 4,5, takin koko on miehen M.

 
 


Tein itsenapit tuohon takkiin, koska omasta varastosta ei sopivia värinsä puolesta löytynyt jouduin "leipomaan" nämä mustasta Cernit-massasta. Nappien teko-ohjeita katselin jo aiemmin Ullasta (linkki sivupalkissa), siellä on Pörrö Sahlbergin artikkeli nappien teon saloihin ja sitä pääpiirteittäin noudatinkin. Napin koon sain mallattua hyvin, sovittelin vain valmiita nappejani takin napinläpiin ja näin sainkin sopivaan koon selville. Vanhalla 1,5 nro:n sukkapuikolla vaan reiät ja sitten napit uuniin ohjeen mukaan. En tiedä kuinka hyvin erottuu mutta tuollaisen "liskomaisen" pinnan sain kaulimalla ohutta keinokuitupitsiä "nappilevyn" päällä ennen muotilla painelua.

Kiitos taas kerran kaikille sukistani kommentteja jättäneille!
Aurinkoista alkanutta maaliskuuta juuri sinulle joka nyt tätä luet!