Ainaisten sukkaneuleiden väliin vähän muutakin käsityötä, ristipistoja.

Tämä kirjava kana on pistelty ainoastaan siksi koska se on minun mielestäni niin soma, en ajatellut ennen työn aloitamista että pieni kananen onkin varsin isotöinen, ainakin 20 eri väriä, siellä täällä vain joku yksi väripisto. Aida-kankaassa on 8 ruutua/cm eli aivan päivänvalossa tehtävää työtä. Kananen päätyy johonkin pikkuruiseen tauluun kunhan saa itselleen sopivan kaverin.

Nämä kukat olen tehnyt aiemmin, tänään vain pistelin nuo vihreät reunukset, käytän nämä aukollisiin onnittelukortteihin.

Kastelukannu kukkineen on myös toteutettu jo aiemmin ja sekin päätyy mahdollisesti korttiin pienen kokonsa vuoksi, kannu on pistelty yhdellä mouline-lanka säikeellä.

Näitä erilaisia sieniäkin on valmiina muutama odottelemassa käyttötarkoitusta. Kaikki nämä mallit ovat Espanjalaisesta Laborel del Hogar-ristipistolehdestä, lehteä olen tilannut muutama vuosi sitten ja sitä tuli pari vuosikertaa. Kaikissa ristipisto-ohjeissa on joko DMC tai Anchor lankanumerot mutta näihin pieniin töihin olen käyttänyt kaikenmerkkisiä mouline-lankoja mitä on tähteeksi jäänyt ja väri suunnilleen sama. Ainakin joskus irtonumeroita on myynyt Prisma. Lehdessä on muutenkin paljon virkkausohjeita ja muutakin kirjontaa.

Huomenna ei päivällä tule käsitöiden teosta varmaan mitään, päivähoitoo tulee Fanni:

Mukavaa loppuviikkoa, toivottavasti ilmat viikonlopuksi seestyy, nimittäin nyt meillä täällä sataa.