Tässä postikortti Tokiosta teille kaikille!

Postikortissa on yöllä otettu kuva Tokion Roppongin kaupunginosassa olevasta Mori Towerin pilvenpiirtäjästä.

Tässä taas omalla kameralla otettu valokuva samaisesta rakennuksesta puolilta päivin viime sunnuntaina, tosin vähän eri suunnasta koska Eiffeltornimainen Tokio Tower ei nyt tähän valitsemaani kuvaan osunutkaan. Kuva on otettu näköalapaikalta rakennuksen 52 kerroksesta. Fuji-vuori oli silloin juuri pilvien peitossa eikä näyttäytynyt meille. Hissi näköalakerrokseen kesti vain muutaman sekunnin, vauhti oli huima vain korvissa hiukkasen tuntui kun jo huipulla olimme. Vielä kuva tornitalosta maan pinnalta otettuna, tässä Mori Tower:

Tämä valtaisan kokoinen hämppy oli tuon pilvenpiirtäjän vieressä.

Sää Tokiossa oli lämmin koko ajan n +24 paikkeilla, mennessä saimme yhden yön seudun ajan tuntumaa taifuuniin vaikka se ei ihan kohdalle sattunutkaan, onneksi sellaisia tuulia ei tänne meillepäin eksy, meidän syysmyrskyt ovat niihin verrattuna aika pikkujuttuja onneksemme.

Paikallista ravintolan sisäänkäyntiä.

Ensimmäisenä matkapäivänä Asakusassa vähän satoi.

 

Tokion jättimäiset kirjatavaratalot (huom ei mitkään pikkuliikkeet), ovat käsityökirjojen ja -lehtien etsijälle aivan varsinainen unelma, kunhan pyytää henkilökunnalta apua, koska kirjainmerkistö on ainakin meikäläiselle käsittämätön, (matkan aikana opin tunnistamaan säätiedoituksesta ainoastaan merkit mitkä tarkoittavat Tokiota).  Muutamia kirjahankintoja tulikin tehtyä.


 

 

Tässä kirjassa länsimaista tekstiä on vain kannen Irish crochet lace, mutta kannen kuva kertoo kirjan sisällöstä joka on siis ihana.

 

Tämä ei ollut se kirja jota etsin, sen painos oli loppunut, mutta kirjan tekijä on sama, osa sisällöstä näkyy kannesta.

Kirjanen mitä kauneimmista pitsineuleista, tosin japaninkielinen, mutta havainnekuvat taas selkeästi esillä. Tosin vaivaa täytyy nähdä ainakin mallitilkun tekemisellä ja omien mittojen titraamisella.

Käsityökirjojen hännän huippuna vielä sukkakirja mistä löysin mitä kauneimmat pitkävartiset palmikkopitsisukat sekä pitkillä varsilla kirjoneulesukat.

Matkalaukkuun eksyi vielä muutama keittokirja, koska niitäkin tuolta matkoilta aina haalaan, kirjoista etsin aina yleensä englanninkielistä käännöstä, kuitenkin paikanpäältä ostettua, suurena plussana pidän vielä jos löytyy samasta kirjasta lisäksi paikallinenkin teksti. Ruokakirjoja ostin 4 kappaletta, yhden Sushiopuksen yksistään koska siinä on niin kauniit kuvat ja toisen ihanan kirjan Osakan Kansain lentokentältä kun tuhlailin loput yenit ennen kotiinlähtöä, kirjassa tehdään vihanneksista ja hedelmistä mitä kauneimpia koristeita ruoka-annoksiin. Kaikenlaiset ohjekirjat ovat yleensäkin helppoja tulkita, ne on tehty Japanilaisella täsmällisyydellä alusta loppuun. Tokio on oikea shoppailijan mekka jos vain ei ahdistu valtavasta ihmispaljoudesta jota on metrossa, kaupoissa, kaduilla, ja kaikki tämä vielä moninkertaistuu illalla. Eilen illalla kotiuduttiin ja voisinpa lähteä vielä uudelleenkin, täytyy säilyttää metrokartta siltä varalta. Laitetaan tähän vielä muutama tuokiokuva Tokiosta, iltaista valoloistoa Sibyasta, keisarin palatsialueen puistikosta ja Tsukijin fishmarketista:

 

 

Rajoituksena ostoksille on vain 20kg per henkilö, jos ei halua maksaa ylimääräistä rahtimaksua lentokentällä. Matkalaukkuun eksyi myös bambupuikkoja, silmukkamerkkejä ym neulomiseen tarvittavaa pientä sälää. Lankoja en ostanut, yllätys yllätys niiden hinta lähenteli samaa kuin meillä täällä ja tarjontakin melkolailla samanlainen, joten tutustuminen niihin jäikin hypistelyasteelle.

Kuvassa Fuji-tulivuori kesäasussaan, kuvattu lentokoneesta matkalla Tokiosta Osakaan:

Menomatkalla yritin neuloa kotona aloitettua sukkaa mutta koska mennessä olikin yölento niin kone olikin vallan pimeänä, eikä istumapaikkani kohdalle sattunut "täsmävaloa".  Aamusta iltaan vietimme päivät eri kaupungin osiin metrolla ajellen, sukkaa tikuttelin samalla kun aamulla siemailin kahvia ja illalla ennen nukkumaan menoa, paluulennolla sainkin sitten neuleen loppuun, toista sukkaa aloittelen täällä kotona kunhan saan taas palattua normaaliin päiväjärjestykseen.

Tässä vielä lopuksi Japanilainen Maiko-tyttö toivottelee kanssani teille hyvää alkanutta viikkoa!