Kiitokset kaikista aiempien postauksien kommenteista, niin usein jää kiitoksen tärkeä sana sanomatta.

Pikainen pieni lahja mukavalle ystävälle, lupailin jo jonkin aikaa sitten, vaan vasta perjantaina aloittelin ja eilen illalla viimeistelin, väritoiveena punapäällä oli oranssi ja sitä hänelle annettakoon.

Ja taas jokakertainen voivottelu kuvan huonosta laadusta, useamman otoksen jälkeen ja muutaman kameran säädön jälkeen valitsin tämän vähän tummahkon kuvan jossa langan väri on "just presiis". Lankana varasto-lootassa jonkin aikaa marinoitunut Gjestal Maija, väri nro 239, sukkapuikot nro 3, sukan suun 1o, 1n resorissa (15 krs) oikeat silmukat neulottu takareunasta, nopea  ja helppo tiimalasi-kantapää ja sukan kärkeen nauhakavennus. Pienijalkaisen "mummin" sukan koko on n 35-36 ja lankaa kului vähän toista kerää. Simppeli malli varteen ja jalkaterän päälle on Japanilaisesta malliohjekirjasta 1000 Knitting Pattern Book (Nihon Vogue), malli nro 190.

Otinpahan jokin aika sitten työn alle huivinteon, mallin seuraaminen onkin todella työlästä, ei hyvällä tahdollakaan onnistu muualla kuin keittiön pöydän äärellä, viivottimen avulla ohjetta seuraillen, mallikerta toistuu vain huivin keskeltä peilikuvana. Ehkä haasteellinen työ on sen kaiken vaivan arvoinen.

Muutakin keskeneräistä löytyy,  muistaako kukaan muutama vuosi sitten olleen Novitan Hippy-langan? Sitäkin vaaleaa beige-sävyistä oli varastossa ja pistelin puikoille, saas nähdä tuleeko siitä mitään, tekele on jo aika pitkällä yli kainaloiden. Lanka onkin aika mukavan näköistä isoilla puikoilla sileää neuloen. Epäilen että sillekin neuleelle käyttöä löytyy.

Novitan Rosestakin on tunika samassa jamassa, siihen nappasin mallikerran Japanilaisesta Hitomi Shidan mallilehdestä, muuten neulomusta on mukaeltu omien mittojen mukaan. Näistä molemmista asiaa tarkemmin tulevaisuudessa. Uskomattoman kauniita malleja on noissa japanilaisissa ohjekirjoissa.

Taas alkaa orientoituminen työhön vapaapäivien jälkeen, toisaalta tämä pimeys mitä tällä hetkellä on myös päivisin ei juuri yökyöpeliä haittaa .

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja toivotaan että päivät pikkusen valostuvat.