Villatakkineuleen jälkeen en kerta kaikkiaan saanut aloitettua "tv-neuleeksi" muuta kuin sukkia, ei sitten iskenyt mikään, materiaalia kyllä löytyisi ainakin 3-4 jakkuunkin, sukka- ja huivilangoista puhumattakaan eikä malleista ja ohjekirjoistakaan ole pulaa. Kaivelin seiskaveikkalaatikkoa ja sieltä metsästin 2 kerää Novitan 7 veljestä Kyyhkyä. Olin aikoja sitten ostanut nuo langat, tuossa Kyyhkyssä on jotenkin niin hillityt nuo värit. Tein ensin polvekeneuleella 37 numeroiset sukat 3,5 puikoilla, lankaa niihin kului 105g.
Tässä:
 


Kuva on otettu viime lauantaina lumisateen aikana. Näitäkin keriä pyörittelin ja mietin miten tuota raitavärjättyä alkaisi työstämään, joskus ei vaan tunnu syntyvän mitään!

Koska lankaa oli vielä jäljellä runsaasti niin neuloin lopusta polvisukat, en käyttänyt tällä kertaa energiaa edes mallin miettimiseen vaan neuloin sukkiin pintaneuletta nostetuilla silmukoilla. Aika tukevat sukat mutta jätetään käyttöön ensi talveksi kun oikein viluttaa.
Sain käytettyä näihin molempiin sukkiin molemmat 150g:n kerät, niin tiukalle meni riittämisen kanssa että tarkkaavainen lukija huomaa näiden polvisukkien kärjessä aavistuksen tummenpaa violettia väriä.
Näissäkin puikot 3,5, joustin 1 oikein, 1 nurin, oikeat silmukat neulottu takareunoistaan, tavallinen vahvistettu kantapää ja kärjessä neljän silmukan nauhakavennus.Tässä tänään otetussa kuvassa näkeekin miten aurinko on alkanut kovasti työskentelemään, ei ole kivetyksellä ja rapulla enää lunta.


Huomenna iltapäivällä Valkeakoskelle Päivölään neuleretriittiin, käsityö pitäisi nyt keksiä mukaan, joku mikä ei ole liian seurattava mutta kuitenkin joku kiva jota tehdessä voi samalla seurustella. Keskeneräinen pöytäliinaneule taas ei suuren malliohjearkkinsa vuoksi sovellu matkaneuleeksi, viime retriitissä neuloin norjalaissukkia, no onneksi on vielä aikaa mietiskellä sitä.

Mutta mukavaa ja aurinkoista viikonloppua teille lukijoilleni!