Pientä päivitystä kaiken kiireen keskellä, hiukkasen valmistunuttakin:

Totoro-lapaset, malli Ravelrystä. Totorot ovat ujoja ja arkoja metsänhenkiä, Japanilaisen Hayao Miyazakin piirretystä animaatiosta My Neighbor Totoro.

Ja kämmenen puolelta, 

Nämäkin jo aivan valmiit, kuva on eilen otettu - ajattelin että en ehdi niitä neuloa valmiiksi asti ennen huomista työrupeamaa. Näihin käytetty vanhoja Nalle-langan loppuja joita meni vain hiukkasen. Koska en omista lähes apteekin tarkkuuksia omaavaa vaakaa niin en osaa sanoa näihin tumppuihin uponneen langan grammamäärää. Punaisissa on punaista Nalle-coloria, jämät kerästä josta tein Saycy-sukat sukkasato-aikana ja vielä jäi hiukan johonkin tarpeeseen, puikot 2,75. Tummemmissa on ikuisen vanhaa jäännöstä grafiitin harmaasta Nallesta josta olen joskus neulonut palmikko-villapaidan, vielä puolitoista kerää odottelee jotakin satunnaista tarvetta. Harmaat neulottu nro 3 puikoilla. Molemmissa myös vanhaa valkoista Nalle-lankaa lisänä.

Kirjoneuleen neulominen on minulle varsinainen kompastuskivi, näissäkin pitkiä samalla värillä neulottuja silmukkarivejä, vaikka kuinka huolella lankaa kiertelee nurjalla puolella niin aina tahtoo jäädä liian kireälle.  Jos joku tietää tähän jotakin vippaskonstia niin kertokaa ihmeessä vai liekö tuo vain harjoituksen puutetta? 

Tänä aamuna pakkanen paukkui -17 asteessa, nyt niin ihana kirkas aurinkoinen sää, aivan kuin keväällä, vaikea uskoa että elämme vasta joulukuun puolta väliä. Ei muuta kuin puita uuniin ja pullataikinan tekoon, samalla puuhastelen pari Englantilaista hedelmäkakkua valmiiksi. Huomenna alkaa taas yötyöputki joka loppuu aatonaaton aamuun, ei  jää paljon aikaa silloin kun kinkun paistoon, toivottavasti muuta ei tarvitse enää tehdäkään.

Puuhakasta joulunalusaikaa kaikille teille!