Kiitoksia paljon edellisen liinan kommenteista!

Parin illan työ ja yön yli pingotus, malli edelleen Nieblingiltä: Mora. Novitan valkoinen virkkauslanka edelleen tässäkin, painoa kertyi 40g, liinan halkaisija 60cm. Aloittelin 2,5 sukkapuikoilla viimeiset neulekerrokset 60cm pyöröpuikolla ja virkkauskerrokset nro 2 koukulla.

Liinan neulominen on mukavaa puuhaa, eikä suinkaan vaikeaa. Tässä aloitussilmukoita oli 8, eli 2s puikollaan, toki ensimmäiset pari kerrosta ovat pientä taiteilua että puikot pysyvät oikeassa järjestyksessä. Työn edetessä, kun on pakko siirtää neule pyöröpuikolle minulla on tapana laittaa silmukkamerkki mallikertojen väliin, näin ohjeen seuraaminen on helpompaa ja työn voi jättää kesken ilman että unohtaa missä kohdassa milloinkin ollaan menossa. Ohjetta seuratessa, meneillään olevan kerroksen kohdalla käytän pientä tarralappua merkkinä ja muistutuksena millä kerroksella ollaan menossa koska kerroksia voi olla vaikka 200. Tietysti mallia täytyy useammin vilkaista koska jokainen kerros on yleensä erilainen. Pitsihän kuitenkin muodostuu langankierroista ja kavennuksista. Useimmiten pöytäliinaohjeissa joka toinen kerros neulotaan oikeaa (ei aina, edellisessä Kalliopessa viimeisissä 14 kerroksessa kavennukset ja langankierrot tehtiin joka krs). Kaaviokin saattaa näyttää varsinaiselta sotkulta mitä ei kuitenkaan kannata pelästyä. Nieblingin mallit ovat yleensäkin todella kauniita ja monet niistä isotöisiäkin, kuten aiemmin tekemäni Rosenkönikin, Gloxiniaeflora ja Nelke. Pikkuinen Ranunkel näyttää ja kovin monimutkaiselta mutta itse asiassa malli on yksinkertainen.

Tämä liina, kuten aiempikin on Kunststrickenmuster - Elegante Decken ohjekansiosta, se sisältää 16 ohjekaaviota (mm. Alpenrose, Butterblume, Lilie, Strahlenblume ja ihana Federdolde), laittelen tähän alle vielä kuvan jos joku innostuu ja tätä haluaa etsiskellä:

Lupaan etten seuraavassa päivityksessä kirjoittele neulotuista liinoista!

Aurinkoista viikonloppua!