Minulla on jo pitemmän aikaa ollut Anna Zilboorgin kirja Magnificent Mittens & Socks, kirjassa on paljon malleja ihanan värikkäille kirjoneulelapasille ja -sukille. Kaikki lapas- ja sukkaohjeet on aloitettu kärjestä, niin aloittelin myös nämä. Langaksi etsin vanhoja Nalle-langan loppuja, niin vanhaa on tuo murrettu violettikin etten nyt tähän hätään edes muista mitä olen siitä joskus neulonut, 150g kerästä oli jäljellä sen verran että nipinnapin riitti näihin tumppuihin, samoin tuota mustaa on vielä jäljellä yksi kokonainen 150g kerä sekä noin puolikas. Lapasten yhteispaino on 70g, kirjoneuleen neuloin puikoilla 3. Lapaset tosiaan aloiteltiin kärjestä ja silmukoita lisäiltiin joka kerroksella ja samalla kirjoneuletta mallikaavion mukaan. Kun lapanen oli neulottu kärjestä sopivan pitkäksi aloiteltiin peukalo myös kärjestä.

Tässä kuvassa lapaset kämmenpuolelta. Vähän lasku- ja mittaustehtäviä tarvittiin että peukalon kuviointi asettuu valmiina samaan kohtaan muun kirjoneuleen kanssa, valmiin pituinen peukalo yhdistettiin lapaseen yhteen neulomalla lapasen silmukoiden kanssa, minulla oli tässä peukalossa 24s ja 12 niista yhdistetiin lapaseen ja lopuilla jatkettiin kämmenosaa. Mukava tapa oli tämäkin, lapasen suuhun neuloin kolmen silmukan I-cord nauhaa minkä aina yhdistin joka kerroksella ylivetokavennuksella varsinaiseen lapasneuleeseen.

Minulla oli tarkoitus kuvata nämäkin tänään tuolla metsäisellä pururadalla mutta meillä onkin ollut niin sateista ja tuulista että mun jokapäiväinen pakollinen kävelylenkki (kuuluu hoito-ohjeisiin selkäoper älkeen) rajottuikin ihan tähän lähitienoolle ja tumput kuvattiin sisätiloissa. 

Lämpimät kiitokset sinulle kun kävit blogissani!