Vaikka edellisessä sivun päivityksessä ilmoitinkin että sormikkaiden teko jatkuu, mutta malli vaihtukoon, niin ei kuitenkaan käynyt. Työ piti aloitella yövuoroon menon aikoihin nopeasti ja malli olla sellainen ettei sitä välttämättä tarvinnut kaaviosta seurailla, olen jo oppinut sen ulkoa kaksien edellisten sormikkaiden teon myötä. Viime viikonloppu meni ilman käsitöiden tekoa lapsenlapsen syntymäpäivävierailulla ja sen jälkeen oma leipätyö vähän tahtia hidastikin.

1244180004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka löytyi omasta varastosta, Lanartus Fine Merino Socks, 100g/420m, lankaa kului vajaa 50g. Ihanan pehmeä sopivan ohut lanka sormikkaiden neulomiseen. Puikot 2,5. Kerän lopusta neulon vielä toisetkin, nyt valitsen kylläkin toisenlaisen pitsineuleen jo vihdoinkin.

Musta huivintekele helmien pujotuksineen on myöskin jo puolivälissä, huiviin neulottava lanka on niin ohutta että pikkuisten helmien pujottelu ohuella pitsinvirkkauskoukulla sujuu hyvin eikä tarvitse kehitellä siihen puuhaan muita viritelmiä, mutta kuvat huivista sitten aikanaan esille.

Aloittelen puolessa välissä kuuta tekemään pelkkää yövuoroa, ainakin kesän ajaksi,  täytynee suunnitella käsityöt jo etukäteen mitä voi varuiksi ottaa työpaikalle mukaan jospa kesäaikana yövuorotkin vähän rauhoittuvat - tai sitten ei, kukapa tietää.

Meillä on täällä sadellut vettä eilen koko päivän ja tänäänkin vielä sade jatkuu hiljalleen, odotellaan taas hellettä, totuushan on että sateen jälkeen paistaa taas aurinko.

Lämpimiä ja aurinkoisia alkukesän päiviä teille sivulla vierailijoille!