Neuloin Meg Swansenin kirjasta A gathering of lace aurinkohatun tuntemattomasta merseroidusta puuvillalangasta, jonka olen joskus saanut äidiltäni, lanka on ilmeisemmin ollut vyyhdillä koska se oli valmiiksi kerittynä. Lankaa tähän luomukseen kului 70g, kupuosan neuloin nro3 sukkapuikoilla ja lierin 80cm pyöröpuikolla. Halkaisijaa on 45cm. Kuvausrekvisiittana hatussa on kotoa löytynyt sininen silkkinauha ja tuo liian pramea kukkaluomus, joka on kynttilän mansetti. Hattu saa myöhemmin vähän toisenlaisia sävyjä koristuksekseen.

Neulomus on "tärkätty" Eri-keeperin ja veden seoksella ja pingotusvaiheessa muottina oli vanha samankokoinen olkihattu minkä kuvun täyttelin pyyheliinoilla ja päälle laittelin ison muovipussin, siihen päälle liuoksessa kasteltu mytty sitten nuppineuloilla pingotukseen, hatusta tulikin kuivuttuaan sopivan kova. Kirkkaan valkoinen väri ei ole ehkä paras mahdollinen mutta minulla ei nyt tähän hätään ollut muutakaan, pellavalangasta hatusta tulisi myös kaunis mutta tässä valkoisessa ei juuri näy tuo liimaseos, en sitten tiedä jos värinä olisi joku muu. Työtapa on sama kuin pöytäliinaneuleessa, jotakin pöytäliinaohjetta, missä on todella kaunis keskuskuvio voisi aivan hyvin hyödyntää myös tällaiseen neulomukseen. Tämä oli todella mukava "kokeiluneule" ja saa paikkansa yhden vaalean huoneen seinältä.

Aurinkoista maaliskuun viimeistä viikkoa teille jokaiselle. Huomenna vielä töihin, sitten torstaina vapaata ja perjantaiaamuna Kööpenhaminan kautta viikonlopuksi Ateenaan, missä toivottavasti, ei ole lunta joskaan ei ihan hellettäkään.