Pakkomielle Revontulihuiviin syntyi niin monissa blogeissa olleista kuvista sekä nähtyäni niin monenvärisiä ihania liukuvärjättyjä villalankoja Tallinnan kaupoissa. Kun astuu kauppapuotiin vanhassa kaupungissa niin kaikki toinen toistaan kauneimmat langat suorastaan huutavat, että osta minut, osta minut. Aikaa kuluisi vaikka kuinka paljon, väreistä on suorastaan runsauden pula. Ostinkin moniväristä joka neulottuna onkin kuin revontulet konsanaan.

1240036201_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksinkertaisen kaunis ja helppo nopeatekoinen ohje on Ullasta.

Lankana Viron villalanka OÜ AADE LÕNG, 100% villa (125tex x 2) nr.8/2. Huivin mitat on pingotuksen jälkeen 90x175cm. Neuloin huivin 80cm pyöröllä 5, ohjeessa oli suosituksena tälle langalle 5,5 mutta sellaista kokoa en omistanut eikä paikallisista isoista marketeista tätä kokoa löytynyt. Totesin, että käsialalleni puikkovalinta osui kohdalleen. Lankaa kului tähän ihanuuteen kokonaista 180g, vaikka puikkokoko oli suositusta pienenpi niin en kuitenkaan lisännyt ylimääräisiä kerroksia, vaikka huivin kokoa olisi helposti voinut vähän kasvattaa.

Napisemista tulee taas kuvan laadusta, vaikka aurinko ei paistanut vielä kuvattavaan paikkaan niin vaaleasta tiiliseinästä heijastuva auringonvalo teki temppujaan, näin ainakin epäilen.

Nyt on taas antauduttava pienen pitsimekon kimppuun, siitä vielä hiukkasen puuttuu yläosaa, jotta saisin senkin piakkoin valmiiden töiden joukkoon.

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikkialle, meillä täällä aurinko paistaa mutta voimakas tuuli on kylmää, liekö hönkii pohjoisen mailta.