Parin illan tv:n ääressä istuskelun tulos, ohje: Lace ribbon scarf, maksuton ohje löytyy linkin takaa. Ohje on englanninkielinen mutta kaavio pitsineuleeseen on helppo ja symboolit ymmärrettävät jos kielimuuri harmittaa. Käytin tähän BC Garnin Soft Silk-lankaa (100g/350m, 100% bourette-silkki, väri ss151) jota olin saanut yhden 100g:n vyyhdin jostakin nettikaupasta hyvityksenä jo aikaa sitten, koska en halunnut ostaa lankaa lisää mietin että miten sen saisin kulutettua järkevästi niin päädyin tähän yksinkertaiseen huiviin.  Malli on jaollinen 9:llä + 8 lisäsilmukkaa, itse tähän huiviin loin 44 silmukkaa koska lankaa oli vähän paksunoloista ja pyöröpuikon koko 4. Mittoja kertyi 20cmx170cm.

Lanka itsessään oli joustamaton ja muistutti aivan merseroimatonta, epätasaista puuvillaa. Valmiin neuleen pesin nestemäisellä pesuaineella ja siitä irtosikin luvattoman paljon punaista väriä, väri oli niin voimakas että tarttui kumisiin talouskäsineisiin tiukasti. Jouduin käyttämään vähän etikkaakin ennen huuhteluainetta. Lanka värjäsi myös bambuisen pyöröpuikon päät, toivottavasti ei enää pesukäsittelyn jälkeen värjäile vaatteita. Ylimmäisessä kuvassa väritys on kohdallaan vaikka punaisen värin kuvaaminen tuottaa ainakin minulle usein probleemia.

ps. Kiitoksia kovasti edellisten päivitysten kommenteista! Meillä on tänään taas Fanni-hauveli päivähoidossa, raasu on niin kuumissaan lämpimällä säällä, tuntuu että tuo todella pehmeä pentuvilla on vielä kuumenpi kuin noilla aikuisilla Kiinanpystykorvilla. Huomenna vielä vapaata mutta keskiviikkona jo palattava työn pariin.

Mukavaa viikonalkua!