Ensin jotain uutta. Primula on liinan mallin nimi, Marianne Kinzelin kirjasta First Book Of Modern Lace Knitting. Langaksi valittu Coatsin Julia (100g/600m), merseroitu puuvilla, värin numero 827 vanha roosa. Puikko 2,5, painoa 60g ja halkaisija 68cm.

Sitten vähän vanhaa kaapin kätköstä:

Kansikuva vanhasta virkkausohjelehdestä, 24 vuotta sitten edesmenneen isoäitini jäämistöstä. Lehden iästä ei ole tietoa, siitä ei löydy minkäänlaista vuosilukua mistään. Sen entinen omistaja oli syntynyt 1890 ja taitavana käsityön tekijänä hankkinut sen silloin joskus kauan sitten. Englannin kielisen lehden etu- ja takakansi ovat kovin repaleiset ja niissä on vanhoja teipin jälkiäkin mutta sisäsivut ovat ehjät ja siistit ikään nähden. Laittelen tässä muutamia sen aikuisia ohjekuvia näytille:

Ja vielä takakansi viimeiseksi:

Otan mielelläni vastaan kaiken tiedon lehden iästä jos joku tietää tai osaa vaikkapa arvioida. Kuten varmaan huomasittekin niin kaikki mallikuvat ja teksit ovat painettu vihreällä värillä lukuunottamatta kansia. Nyt lehtivanhus pääsee taas lepäämään kaapin kätköön.

Mukavaa alkavaa viikkoa juuri sinulle!